Beschermd Wonen

Na behandeling in een kliniek is het niet altijd mogelijk of wenselijk om terug te keren naar huis. Onze partner Zero&Sano, die sinds eind 2021 onderdeel is van de Yes We Can Healthcare Group, biedt dan een fijne en veilige leefomgeving. 

Méér dan beschermd wonen

Zero&Sano biedt een beschermd wonen plek zoals het zou moeten zijn: een veilige woonomgeving, inclusief individuele begeleiding en dagbesteding. Na een klinische behandeling kunnen (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen bij Zero&Sano terecht.

Iedereen in z'n kracht

Vanaf de allereerste dag staat het traject bij Zero&Sano in het teken van uitstroom. Het programma is erop gericht om zelfredzaam te worden. Door bewoners hun eigen unieke kwaliteiten te laten ontdekken, stimuleren zij iedereen die bij Zero&Sano verblijft om hun eigen toekomst te bepalen. Dit doen zij door intensieve begeleiding op het gebied van mentale gezondheid, maar ook door middel van praktische ondersteuning bij het vinden van permanente woonruimte, werk, een gezonde omgeving en financiën. Iedere bewoner heeft zijn eigen persoonlijk begeleider en begeleidingsplan. Het doel van Zero&Sano is dat iedere bewoner binnen één jaar succesvol meedraait in de maatschappij. 

Bewoners staan er nooit alleen voor

Beschermd Wonen bij Zero&Sano betekent samenwonen met fellows. Zij wonen in een sfeervol ingericht woonhuis waar het altijd 100% veilig is. Bewoners hebben hun eigen kamer en delen de overige faciliteiten met elkaar. Daarnaast is er op iedere locatie 24/7 begeleiding bereikbaar om te helpen met ondersteuningsvragen en om de dialoog aan te gaan over specifieke wensen en behoeften.

Een positieve dagbesteding

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel van Beschermd Wonen bij Zero&Sano. Er wordt gezorgd voor een gevarieerde positieve dagbesteding die precies aansluit bij de individuele behoefte en wensen van de bewoners. Daarnaast is de begeleiding ingericht op het krijgen van een gezonde levenswijze. Niet alleen met sport en ontspanning, maar ook door gezond eten. Bewoners koken voor elkaar, doen boodschappen en leren goed voor zichzelf - en anderen, te zorgen.

Werken bij Zero&Sano

Zero&Sano is een snelgroeiende organisatie. Samen met de Yes We Can Healthcare Group hebben zij de ambitie om door te groeien naar 500 plekken in Nederland, waar jongvolwassenen (vanaf 16 jaar) voor een bepaalde periode beschermd kunnen wonen. Er zijn dan ook regelmatig nieuwe vacatures binnen deze mooie organisatie.