Cultuur

Dit is wat ons verbindt

De honderden collega’s bij Yes We Can Clinics, werkzaam op verschillende locaties, werken iedere dag met maar één doel: alles voor de fellow.

Yes We Can Clinics begon ooit als kleine club in de Ardennen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de meest succesvolle jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. We hebben de beschikking over verschillende vestigingen in Nederland en in het buitenland. Met onze nationale en internationale kliniek, verschillende nazorglocaties, Yes We Can Meetings, intensieve ambulante dagbehandeling, safehouses en steeds meer focus op preventie.

Een ambitieuze club dus, met een torenhoge lat. We verwachten veel van onszelf en van onze collega’s. Dat kan ook niet anders, want we verwachten ook veel van onze fellows en hun families. Hard werken, maar de resultaten liegen er niet om. Dat maakt het 't allemaal dubbel en dwars waard.

En om dat zo te houden, is het in onze groeiende organisatie ontzettend belangrijk dat iedereen begrijpt waarom we dingen doen zoals we ze doen. Dat iedereen onze cultuur omarmt en onze kernwaarden draagt. Want onze kernwaarden zijn onze bouwstenen. Ze zijn van toepassing op iedereen: van de collega’s tot de fellows, families en oud-fellows. Dit is wat ons verbindt:

Respect:
Respect voor elkaar, dat is waar het begint. Niet in hiërarchie, maar op gelijkwaardig niveau. De lijnen zijn kort en de deuren staan open. Geen psychiaters in witte jassen of directeuren in strakke pakken; onze oprichter loopt gewoon op Nikes. Iedereen bij Yes We Can Clinics is gelijk, ongeacht achtergrond, ervaring, opleiding of functie. We werken als één team voor de fellows en hun families.

Openheid:
Dat die ene collega vroeger dagelijks coke snoof is geen geheim. Dat een ander in scheiding ligt en weer een ander een nieuwe liefde heeft gevonden ook niet. We delen lief en leed met elkaar. Veroordelen niet en verwelkomen iedereen. We groeten elkaar altijd in de wandelgangen, ook de mensen die we niet kennen. We zijn warm, liefdevol en elkaar dankbaar voor de kleinste dingen.

Eerlijkheid:
Bij Yes We Can Clinics draaien we er niet omheen. We zeggen waar het op staat. Confronteren de fellows wanneer nodig, maar elkaar zeker ook door het geven van constructieve feedback. We zijn transparant over plannen en veranderingen en waarderen elkaars mening.

Bereidwilligheid:
Bij Yes We Can Clinics werken mensen die zich 200% inzetten voor de fellows en hun families. Yes We Can’ers werken hard, omdat zij écht vanuit hun hart het verschil willen maken in de levens van de fellows en hun families. En dat is precies wat we doen.