Oud-fellows in opleiding

Teruggeven wat je hebt gekregen. Oud-fellows van Yes We Can Clinics weten als geen ander precies wat dit betekent. Daarom krijgen sinds 1 december 2020 oud-fellows de kans om bij Yes We Can Clinics een opleiding te volgen en daarna bij ons te komen werken. Tijdens de opleiding worden de oud-fellows vijf maanden lang intern opgeleid, zodat zij daarna aan de slag kunnen gaan als coach of casemanager.

Voor wie is het en hoe werkt het?

Oud-fellows die 21 jaar of ouder zijn, minimaal twee jaar uit de kliniek zijn en goed in herstel zitten ongeacht waarvoor zij zijn behandeld, komen in aanmerking voor een opleiding bij Yes We Can Clinics tot coach of casemanager. Het gaat om een fulltime opleidingsplek, waarin zij de eerste weken in de Yes We Can Academy gaan leren over de werkwijze van Yes We Can.

De eerste periode stappen zij in de Yes We Can Academy en leren zij Yes We Can Clinics dit keer niet als fellow, maar als collega kennen. Ze worden opgeleid tot echte Yes We Can’ers waarbij zij ook de benodigde trainingen en certificaten gaan behalen. De overige maanden gaan zij een kijkje nemen en meedraaien binnen het team jongerencoaches of casemanagers. Aan het einde van het traject bieden we de oud-fellow, als YWCC en diegene dat wil, een baan aan. 

Oud-fellow en coach Fem en Yes We Can Academy coördinator Sander geven tekst en uitleg: 

Een droom die uitkomt (en niet alleen voor oud-fellows).

Voor onze oprichter Jan Willem Poot is de start van de leerwerktrajecten in 2020, nu ook wel opleidingsplekken voor oud-fellows genoemd, een stap in de richting van de droom die hij heeft: namelijk dat over een aantal jaar de helft van onze collega’s oud YWCC-fellows zijn. Ook hij weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe waardevol het is om vanuit eigen levenservaring anderen te helpen. Oud-fellows zijn dan ook bij uitstek degene die nieuwe fellows kunnen helpen vanuit hun eigen ervaringen.

Bekijk hier de video van Jan Willem waarin hij de leerwerktrajecten bekend maakt:

Ben jij oud-fellow?

Is het sinds jouw behandeling bij Yes We Can Clinics jouw droom om ooit bij Yes We Can Clinics te werken? Zie je al helemaal voor je hoe je binnen YWCC wordt opgeleid tot ervaringsdeskundige professional en kun je niet wachten om terug te geven wat je hebt gekregen? Solliciteer dan! Op onze vacaturepagina zie je of er een opleidingsplek voor oud-fellows op dit moment openstaat. Als de vacature op dit moment niet openstaat, houd dan onze socials in de gaten. Hier maken wij ook onze vacatures bekend. Heb je vragen over deze of andere vacatures binnen Yes We Can Clinics? Neem dan contact met ons op.