Opleidingsmogelijkheden

Onze kijk op jouw professionele ontwikkeling

Yes We Can Clinics is een GGZ-instelling die het nét even anders doet. Die af en toe tegen heilige huisjes aanschopt en bepaalde standaard kaders doorbreekt. Die de fellow vanuit welk aspect dan ook op nummer één zet. Dat zie je terug in alle aspecten van de organisatie, zo ook in onze opleidingsvisie.

Onze opleidingsvisie

Laten we vooropstellen dat we de ontwikkelingen van ál onze medewerkers ontzettend belangrijk vinden. Niet voor niets hebben wij een eigen team van opleiders aan boord en beschikken we over onze eigen Yes We Can Academy. We hebben een duidelijke en continu ontwikkelende opleidingsvisie met als voornaamste doel al onze collega’s te ontplooien tot échte Yes We Can’ers. Of het nu gaat om een behandelaar die verschillende cursussen doet om meer te leren over de meest voorkomende problematieken bij fellows, of een communicatiespecialist die een training Engels gaat volgen. Het opleidingsbudget is enorm, net als de ruimte en bereidwilligheid om de kennis van onze collega’s tot een hoger niveau te tillen. Door middel van onder andere de Yes We Can Academy, werkbegeleiding, intervisie, supervisie, visiesessies en deskundigheidsbevordering, investeren wij in de begeleiding en professionalisering van onze collega’s.

Om de opleidingsmogelijkheden te verduidelijken, hebben we deze voor een aantal disciplines op papier gezet.

Klik hier om de tijdlijn te vergroten

In de video hieronder vertelt Karin over haar ontwikkeling als behandelaar bij Yes We Can Clinics. 

Klik hier om de tijdlijn te vergroten

In onderstaande video vertelt teamleider van de jongerencoaches Bob, over de doorgroei- en opleidingsmogelijkheden voor jongerencoaches binnen Yes We Can Clinics en hoe hij zelf in deze functie terecht is gekomen.

Regisseer je eigen loopbaan

Niet alleen vanuit de organisatie bestaat de bereidwilligheid om Yes We Can’ers verder te ontwikkelen, dit wordt ook van hen verwacht. Bij YWCC hebben we een zogenoemde ‘gesprekscyclus’. Eigenlijk een beetje een stom woord voor vastgestelde terugkerende gesprekken waarbij je samen met je leidinggevende gaat kijken naar jouw loopbaan. Hierin wordt geëvalueerd, geanalyseerd en zeker ook geanticipeerd. Er wordt van jou als Yes We Can’er vooral verwacht dat je proactief bent in aangeven waar je interesses liggen. Waar je tegenaan loopt, of juist waarin je fantastisch goed bent. Samen gaan jullie dan kijken naar wat je nodig hebt en hoe YWCC jou hierin kan helpen.

Onze collega Mareille is een van de opleiders in het Yes We Can team. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van onze behandelaren. In haar verhaal vertelt ze hier alles over. 

Opleider Behandelaren Mareille

GZ–Psycholoog, Opleider behandelaren

“Ondersteuning bieden aan jonge, gedreven behandelaren inspireert me ontzettend.”

Meer informatie?

Wil je eens sparren over onze opleidingsmogelijkheden, of wil je gewoon meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Contact