Sollicitatieprocedure

Hoe wij werven en selecteren

Van plan om te solliciteren? Zo werkt het:

Klik op het pijltje naar beneden om de tekst uit te klappen.

1.
Jij solliciteert

Op onze website zie je een vacature waar jij ontzettend enthousiast over bent. Je schrijft een motivatiebrief en/of neemt een filmpje op waarmee je ons helemaal wegblaast. Uiteraard stuur je jouw actuele cv mee. Solliciteren kan makkelijk via onze website. Heb je nog vragen vóór je solliciteert? Je mag altijd contact opnemen met een van onze recruiters.

Tip: wees vooral jezelf in jouw sollicitatie. Bij Yes We Can Clinics werken mensen met verschillende achtergronden, zowel in (levens)ervaring als in expertise. Het startpunt is gelijkwaardigheid: wij veroordelen niet en zijn oprecht in jou geïnteresseerd. Bij Yes We Can Clinics doen we álles voor de fellow. Benoem dan ook vooral wat jouw bijdrage is aan de levens van onze fellows en hun families.

2.
Wij beoordelen je sollicitatie

Wanneer je bij ons solliciteert, ontvang je een ontvangstbevestiging per email. Onze recruiter en de teamleider van de afdeling met de openstaande vacature, beoordelen jouw sollicitatie. Ons streven is om jou binnen één week een terugkoppeling te geven.

Bij de selectie kijken we écht naar jou als persoon en wat jouw toegevoegde waarde voor Yes We Can Clinics zou kunnen zijn. Als we denken dat jouw profiel beter bij een andere functie past, dan zullen we je hiervoor zeker benaderen. Wanneer we het idee hebben dat jouw sollicitatie op dat moment niet aansluit bij een van onze openstaande vacatures, dan ontvang je van ons een gemotiveerde afwijzing op jouw sollicitatie.

Als we enthousiast zijn over jouw sollicitatie dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je gesolliciteerd als behandelaar, dan kun je uitgenodigd worden voor de recruitmentdag. 

3
We voeren een eerste gesprek

In een open eerste gesprek proberen we een goede indruk te krijgen van jou als professional en als persoon. Natuurlijk wil jij ook alles van ons weten. Tijdens dit gesprek zullen we je een zo goed mogelijke indruk geven van Yes We Can Clinics en de functie waarop je solliciteert. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen aan ons te stellen. Het eerste gesprek vindt meestal plaats met de leidinggevende en een collega van de betreffende afdeling. Bij sommige vacatures maakt een opdracht onderdeel uit van de procedure.

4
We voeren een tweede gesprek of we organiseren meeloopdagen

Als we vervolg gaan geven aan de sollicitatieprocedure, dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek of we organiseren meeloopdagen voor je in de kliniek. Het is afhankelijk van de functie waarop je solliciteert welke van de bovenstaande opties het wordt. Wanneer je bijvoorbeeld in de running bent om jongerencoach te worden, dan ga je vier dagen meedraaien in de kliniek. Solliciteer je naar een functie als behandelaar of counselor, dan loop je een dag mee in de kliniek. Bij staffuncties worden er doorgaans geen meeloopdagen georganiseerd. Natuurlijk wordt dit allemaal met je besproken tijdens de sollicitatieprocedure.

5
We voeren een arbeidsvoorwaardengesprek

Wanneer het enthousiasme wederzijds is dan doen we je natuurlijk graag een contractvoorstel. Een collega van recruitment gaat jou bellen om een arbeidsvoorwaardengesprek te voeren en het contractvoorstel door te spreken. Tijdens dit gesprek kun je natuurlijk ook nog al jouw vragen stellen. Hebben we een deal? Dan gaan we tekenen.

7
Digitaal tekenen

Jouw contract ontvang je per email en kun je digitaal ondertekenen. Heb je getekend, dan ben je officieel een Yes We Can’er en vanaf dan start de unieke onboardingprocedure van YWCC. Welkom bij het team!

8
Aan de slag

Jouw startdatum is altijd in goed overleg. Afhankelijk van jouw functie en startdatum, start je in de Yes We Can Academy. Hoe lang je in de academy blijft is afhankelijk van jouw functie. Uiteraard wordt uitvoerig met jou besproken wat op jou van toepassing is.

Yes We Welcome You

Werken bij Yes We Can Clinics betekent niet alleen dat je werk doet waarin je oprecht iets betekent voor een ander. Het betekent ook vele leuke extra’s, zoals een mooi welkomstpakket en starten in de Yes We Can Academy.

Is je interesse gewekt?

Wil je meer weten over de selectieprocedure? Neem dan contact met ons op. Of bekijk direct onze openstaande vacatures.

Vacatures