Leerwerktrajecten voor oud-fellows

Teruggeven wat je hebt gekregen. Oud-fellows van Yes We Can Clinics weten als geen ander precies wat dit betekent. Daarom krijgen sinds 1 december 2020 jaarlijks 16 oud-fellows de kans om in de Yes We Can Academy een leerwerktraject te volgen en daarna te komen werken bij Yes We Can Clinics. Tijdens het leerwerktraject worden de oud-fellows zes maanden lang intern opgeleid, zodat zij daarna aan de slag kunnen gaan als coach, counselor of casemanager.

Voor wie is het en hoe werkt het?

Oud-fellows die 21 jaar of ouder zijn, minimaal twee jaar uit de kliniek zijn en goed in herstel zitten ongeacht waarvoor zij zijn behandeld, komen in aanmerking voor een leerwerktraject bij Yes We Can Clinics. Ieder halfjaar zijn er acht plekken voor oud-fellows. Het gaat om een fulltime werkervaringsplek, waarin zij de eerste acht weken in de Yes We Can Academy worden opgeleid binnen YWCC.

De eerste twee maanden stappen zij in de Yes We Can Academy en leren zij Yes We Can Clinics dit keer niet als fellow, maar als medewerker kennen. Ze worden opgeleid tot echte Yes We Can’ers waarbij zij ook de benodigde trainingen en certificaten gaan behalen, zoals Controle Fysieke Beheersing. De overige vier maanden gaan zij een kijkje nemen en meedraaien binnen de volgende Yes We Can teams: jongerencoaches, groepscounselors en casemanagers. Aan het einde van het traject gaan we kijken waar ieders kennis en ervaring het beste past en zullen we hem of haar, als YWCC en diegene dat wil, binnen dat team een baan aanbieden.

Oud-fellow en coach Fem en coördinator Sander geven tekst en uitleg: 

Een droom die uitkomt (en niet alleen voor oud-fellows).

Voor onze oprichter Jan Willem Poot is de start van de leerwerktrajecten voor oud-fellows een stap in de richting van de droom die hij heeft: namelijk dat over een aantal jaar de helft van onze collega’s oud YWCC-fellows zijn. Ook hij weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe waardevol het is om vanuit eigen levenservaring anderen te helpen. Oud-fellows zijn dan ook bij uitstek degene die nieuwe fellows kunnen helpen vanuit hun eigen ervaringen.

Bekijk hier de video van Jan Willem waarin hij de leerwerktrajecten bekend maakt:

Ben jij oud-fellow?

Is het sinds jouw behandeling bij Yes We Can Clinics jouw droom om ooit bij Yes We Can Clinics te werken? Zie je al helemaal voor je hoe je binnen YWCC wordt opgeleid tot ervaringsdeskundige professional en kun je niet wachten om terug te geven wat je hebt gekregen? Solliciteer dan! Op onze vacaturepagina zie je of het leerwerktraject op dit moment openstaat. Als de vacature op dit moment niet openstaat, houd dan onze socials in de gaten. Hier maken wij ieder halfjaar bekend wanneer de vacature weer openstaat. Heb je vragen over deze of andere vacatures binnen Yes We Can Clinics? Neem dan contact met ons op.