Psychologen/orthopedagogen

Psychologen en orthopedagogen komen bij Yes We Can Clinics werken als behandelcoördinator of behandelaar. Behandelcoördinatoren werken op ons hoofdkantoor en in het ouderprogramma. Behandelaren in de kliniek. Beiden hebben een bijzondere en belangrijke rol in verschillende fases van de behandeling.

Méér dan een zorgprofessional

Even in een notendop wat de werkzaamheden van Psychologen en Orthopedagogen bij Yes We Can Clinics zijn: de behandelaren hebben wekelijks één-op-één sessies met de fellows die zij begeleiden. Zij behandelen maximaal vier fellows tegelijkertijd, zodat iedere fellow de onverdeelde aandacht krijgt die hij/zij verdient. Ook zijn de behandelaren verantwoordelijk voor het individueel behandelplan en aanwezig bij de groepssessies.

Behandelcoördinatoren zijn onderdeel van de intake, voeren het eindgesprek en coördineren de behandeling van de fellows. Ervaren behandelcoördinatoren werken daarnaast ook als behandelaar in het ouderprogramma.

Misschien heb je het al gemerkt: bij Yes We Can Clinics doen we dingen nét even anders. GGZ-kaders zijn niet ons ding. Natuurlijk is de academische kennis van onze behandelaren en behandelcoördinatoren heel belangrijk, maar bij YWCC kom je werken omdat je verder durft te kijken dan die kennis. 

Bij YWCC krijg je echt de vrijheid om creatief te zijn in jouw aanpak. Denk jij als behandelaar dat het goed is voor de fellow om samen te gaan surfen? Lekker doen! Liever een rondje wandelen met de fellow dan tussen vier muren in gesprek? Het terrein is groot genoeg. En ook nog eens adembenemend mooi. 

Deze visie is terug te zien in alle aspecten van de organisatie en begint al bij onze manier van praten. Je wordt dan ook geen psycholoog of orthopedagoog genoemd bij Yes We Can Clinics, maar behandelaar of behandelcoördinator. Met deze titel ben je benaderbaar voor onze fellows en hun families. Ben je niet alleen die slimme vrouw of man met een universitaire titel, die wel eens even ervoor gaat zorgen dat ze ‘beter’ worden. Ben je niet de tiende psycholoog die ze in hun leven tegenkomen, maar die bijzondere persoon die hen vooruit helpt in het leven. En daartegenover zijn zij niet ‘de cliënt’, maar ‘de fellow’. 

Benieuwd hoe de rol van een behandelcoördinator eruitziet? In onderstaand filmpje vertelt behandelcoördinator Anouk erover. 

Samen álles voor de fellow

Yes We Can Clinics werkt volgens een unieke multidisciplinaire aanpak. Alle behandelaren en behandelcoördinatoren werken dan ook nauw samen met andere (ervaringsdeskundige) zorgspecialisten binnen de organisatie. Dagelijks vinden er zogenoemde MDO’s plaats. Dit zijn multidisciplinaire meetings waarin collega’s van verschillende disciplines overleggen over de fellows die in behandeling komen en zijn. Iedereen is hierin gelijkwaardig en samen werken zij met maar één doel: alles voor de fellow.

Collega's Marilene en Sjors vertellen in onderstaande video wat het werken als behandelaar bij Yes We Can Clinics zo bijzonder maakt.

In de praktijk

Zowel de teams van de behandelaren als van de behandelcoördinatoren staan onder leiding van een teamleider. In totaal werken er zo’n 80 mannen en vrouwen in deze functies bij Yes We Can Clinics. De teams zijn jong, creatief en gedreven. Net als de organisatie. Er is ruimte voor vernieuwing, out-of-the-box ideeën en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Vanaf de start van jouw rol als behandelaar of behandelcoördinator wordt er gewerkt om van jou een échte Yes We Can’er te maken: je start in de Yes We Can Academy, krijgt onder andere werkbegeleiding en deskundigheidbevordering en er bestaan flink wat opleidingsmogelijkheden.

Werken als behandelcoördinator of behandelaar

Als behandelcoördinator of behandelaar bij Yes We Can Clinics kun je écht het verschil maken in het leven van jongeren. Je krijgt namelijk de vrijheid om de behandeling naar eigen inzicht in te richten. Om bepaalde kaders vanuit hun opleiding te doorbreken en buiten de lijntjes te kleuren. Alles in het belang van de fellow en zijn of haar familie natuurlijk, zodat zij de behandeling krijgen die bij ze past. 

Nadine over werken bij Yes We Can Clinics

Als behandelaar

Er zijn veel (momenten met) fellows en collega’s die ik niet snel ga vergeten. Je werkt zo intens samen met collega’s dat je snel hecht wordt, wat mooie momenten oplevert.