Counselor Dagbehandeling Dirk

"Ik heb van jongs af aan zelf veel hulpverlening gehad en hier helaas veel in gemist. Juist daarom vind ik het bijzonder mooi om nauw betrokken te zijn in de behandeling van onze jongeren, zodat we ze verder kunnen helpen op weg naar herstel."

Dirk is ervaringsdeskundige Counselor en inmiddels vier jaar werkzaam bij Yes We Can Clinics. Hij heeft samen met zijn collega's de intensieve Dagbehandeling in Eindhoven 1,5 jaar geleden opgestart. "Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om vanuit mijn eigen ervaring een bijdrage te leveren aan het herstel van onze fellows bij de Dagbehandeling."

Bij de Dagbehandeling in Eindhoven behandelen we jongeren en jongvolwassenen van 16 tot en met 27 jaar. "Ik vind het een enorm toffe doelgroep om mee te werken. Ik heb van jongs af aan zelf veel hulpverlening gehad en hier helaas veel in gemist. Juist daarom vind ik het bijzonder mooi om nauw betrokken te zijn in de behandeling van onze jongeren, zodat we ze verder kunnen helpen op weg naar herstel."

"De fellows zijn 8 weken lang drie dagen per week te vinden bij de Dagbehandeling. In deze 8 weken zorgen we er met een multidisciplinair team van Coaches, Counselors, Behandelaren en Psychiaters voor dat we de fellows op weg helpen naar herstel. "Je ziet het meteen wanneer ze de verbinding weer aan durven te gaan en gezond gedrag laten zien. Dat is het begin van zoveel moois."

Bij Yes We Can Clinics staan we voor liefdevolle confrontatie om vanuit daar de fellow zijn eigen gedrag te laten inzien. Dirk vertelt: "Ik moest leren om de fellows liefdevol te confronteren. Ik ben van nature een persoon die graag aardig gevonden wil worden, maar dat gaat helaas niet altijd. De fellows hebben soms een harde spiegel nodig om van daaruit een volgende stap te kunnen zetten naar herstel." We zoeken tijdens de behandeling graag de verbinding op met de fellows, (bonus)ouders/verzorgers, partners en naasten om samen stappen te zetten naar herstel.

"De Dagbehandeling van Yes We Can Clinics is mijn tweede thuis. Ik heb een enorm fijn, hecht team waar ik mee samen mag werken en ik ben iedere dag omringd door fellows. Hier kan ik 100% mezelf zijn."

Wat hoop jij de jongeren mee te geven wanneer ze na 8 weken behandeling en 8 weken nazorg het traject afronden bij Yes We Can Clinics? "Ik durf hier echt mezelf te zijn, ik durf te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel, en ik voel dat ik er mag zijn. Ik hoop dat ik dat de fellows, (bonus)ouders/verzorgers, partners en naasten mee kan geven op het moment dat ze hier de deur uitlopen."

Geïnteresseerd? 

Ben je benieuwd of de rol van Counselor ook voor jou is weggelegd en wil je deel uitmaken van onze Yes We Can familie? Neem dan contact op met onze recruiter Isabelle (via o6-11296671 of [email protected]). Zij denkt graag met je mee over de mogelijkheden. Benieuwd naar al onze vacatures? Check dan onze vacaturepagina.

Onze vacatures