Zero&Sano Beschermd Wonen komt bij de Yes We Can Healthcare Group

01 dec 2021 - news

Yes We Can Clinics werkt al jaren samen met de succesvolle Beschermd Wonen-organisatie Zero&Sano. Een gedeelte van onze fellows kan na de klinische behandeling niet terug naar huis, vooral vanwege veiligheidsredenen. Veel van deze jongeren gaan dan naar een huis van Zero&Sano waar Beschermd Wonen wordt ingezet zoals het hoort te zijn. We zijn dan ook enorm blij Zero&Sano per 30 november te mogen verwelkomen als nieuwe partner bij de Yes We Can Healthcare Group.

Samen hebben we onszelf het doel gesteld om binnen enkele jaren in elke regio in Nederland een Beschermd Wonen-huis te openen. Niet alleen voor de fellows van de Yes We Can Healthcare Group (YWCHG), maar ook voor de cliënten van andere klinieken die na een behandeling een beschermde woonvorm nodig hebben. De ambitie is om gezamenlijk door te groeien naar 500 plekken in Nederland, waar jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen voor een bepaalde periode beschermd kunnen wonen.

Veiligheid boven alles
We zijn ontzettend verheugd met deze stap, want Beschermd Wonen in Nederland laat op dit moment op veel plekken te wensen over. Vaak is de omgeving onveilig, is er ruimte voor middelengebruik en ontbreekt de juiste begeleiding. Zero&Sano garandeert Beschermd Wonen dat ook écht beschermd is.

Jan Willem Poot, oprichter van de YWCHG: “Ik vind Zero&Sano de warmste en veiligste omgeving voor jongeren en volwassenen die net uit een intensieve behandeling komen: puur, echt en mega-effectief. Honderden jongeren die in onze kliniek behandeld werden en naar een huis van Zero&Sano gingen, stonden na één jaar weer volledig op eigen benen. Dát is het doel van Beschermd Wonen: binnen één jaar terug in de maatschappij, ongeacht hoe je leven hiervoor was.”

Micha Vermaat, oprichter van Zero&Sano: “Zero&Sano is ontzettend enthousiast om samen met de YWCHG te bouwen aan de gezamenlijke ambitie onze succesvolle vorm van zorg landelijk uit te rollen en zo nog meer jongeren en volwassenen te helpen naar een gezonde en veilige toekomst.”