De werkweek van Communicatie bij Yes We Can Clinics

Hoe ziet de werkweek van een Communicatie Coördinator eruit?

We nemen je mee in een voorbeeldwerkweek.

Marketing Maandag
Op maandagochtend in Waalre druppelen collega’s een voor een binnen, zetten thee of koffie en bespreken het afgelopen weekend. Na het bijkletsen, beantwoord je de weekendmails en start je met de Social Media planning voor de komende weken. Een brainstorm met het team levert genoeg inspiratie op om deze week content te verzamelen op alle locaties van de Yes We Can Healthcare Group. Donderdag staat er een draaidag gepland voor de dagbehandeling. Het draaiboek moet gemaakt worden en alle collega’s en oud-fellows die gefilmd worden, breng jij op de hoogte. Deze video staat in het teken van de behandelingen van fellows in de dagbehandeling. Supertof!

Deadline Dinsdag
Op dinsdag rijd je naar de kliniek in Hilvarenbeek, wat voelt als thuiskomen. Ideeën van de brainstorm pak je op door collega’s te interviewen en foto's te maken. Met enthousiasme creëer je Canva- of Photoshop-templates. Vandaag bereid je een nieuwe websitepagina over nazorg voor, waarbij je out-of-the-box denkt met input van collega’s. Tijdens een verzorgde lunch en boswandeling met collega’s laad je op voor de creatieve middag. Met nieuwe energie werk je de volledige campagne uit en zet alles online klaar. In de middag komt een collega met een flyer-aanpassing; deze zet je op je takenlijst en voert hem door.

Webpagina Woensdag
Woensdag in Waalre is een bijzondere dag. De fellows die 7 of 10 weken in de kliniek hebben gezeten omarmen hier weer hun familie en vrienden. Af en toe wordt er wel een traantje weggepinkt door ons want het is een speciaal moment voor iedereen. Later op de ochtend staat een interview gepland met een oud-fellow voor een artikel in een groot nieuwsblad. Je belt even met de oud-fellow en vervolgens met de journalist om de media-aanvraag door te spreken en om een afspraak te maken voor het interview en de foto’s. Daarna snel door naar het wekelijks overleg met je team om alle lopende projecten door te nemen. Vervolgens belt een journalist op en vraag jij uit wat ze willen en gaat daarmee aan de slag.

Digitale Donderdag
De week is al over de helft; de tijd vliegt door diverse, leuke projecten. Ondanks uitdagingen blijf jij enthousiast. Je begint met het omzetten van een presentatie naar een nieuw template, checkt daarna de mailbox op aanvragen en komt met een idee voor een betere online vindbaarheid. Je deelt dit snel met je leidinggevende en gaat meteen aan de slag. Om twaalf uur maak je een korte wandeling en lunch je op kantoor in Waalre. Na het beantwoorden van Social Media-reacties evalueer je de posteffectiviteit en neemt deze kennis mee voor volgende week. Een last-minute belletje naar de drukkerij voor een folderbestelling die jij hebt ontwikkeld, en dan kan de laptop dicht voor vandaag.

Virtuele Vrijdag
Op vrijdag bespreken we weekendplannen en gaan dan weer terug naar de business. Samen met je collega communicatie coördinator sluit je aan bij een Recruitment overleg. Als creatief brein ontwikkel je een online campagne voor nieuwe jongerencoaches en het kriebelt al om een LinkedIn-advertentie te maken. 's Middags leid je een brainstorm voor een groot evenement volgend jaar, en zorg je dat iedereen weet wat wordt verwacht. Tussendoor is er ruimte voor plezier en kletsen. Terwijl je al met je hoofd in het weekend zit, gaat de telefoon: een verzoek om een mail voor de hele Healthcare Group op te stellen. Zodra die eruit is, kan het weekend beginnen!