Verwaarlozing

Jongeren met een traumatische ervaring, verslaving of psychisch problemen geven vaak de schuld van wat ze hebben meegemaakt aan zichzelf. Soms halen ze zichzelf neer en denken dat ze heftige gebeurtenissen 'verdienen'.  Dit doen ze niet bewust, maar ze geloven in hun eigen waarheid. Vaak zijn het de verkeerde gevoelens die je toelaat of juist niet. Dit geldt ook voor lichamelijke verwaarlozing. Soms is de jongere niet meer in staat om goed voor zichzelf te zorgen, eet hij of zij slecht of niet, niet meer bewegen of buiten komen, is er sprake van slechte hygiënische verzorging en niet genoeg rust of slaap nemen. De verslaving of depressie heeft ze dan in zijn greep. Ze denken vaak dat ze het zelf toch niet waard zijn en zitten dan in een neerwaartse spiraal, waar ze zelf niet meer uitkomen.

Behandeling van verwaarlozing

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er meer aan de hand. Dat behoeft dus adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, om vervolgens samen te zoeken naar manieren en mogelijkheden waarmee de jongere zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.