Yes We Do (Nazorg)

Na de behandeling volgt voor de jongeren (fellows) de meest kritieke fase van het behandelproces. De meeste fellows hebben weer zelfvertrouwen opgebouwd, zijn weer gemotiveerd, voelen zich energieker en hebben weer zin om plannen voor de toekomst te maken. Tegelijkertijd zijn ze onzeker want zij zijn wel veranderd, maar de omgeving is hetzelfde gebleven. Daarom is goede begeleiding in deze fase ontzettend belangrijk.

Intensieve begeleiding en ondersteuning

Yes We Do is het vervolg op de behandeling in de kliniek of op de dagbehandeling. Twee dagen per week, minimaal tien weken lang, krijgen fellows intensieve begeleiding op één van onze nazorglocaties (zie onder op deze pagina). Yes We Do ondersteunt de fellows bij het implementeren van hun herstel in het dagelijks leven. Het doel is het creëren van een zinvolle dagbesteding zoals school of werk. Dit bewerkstelligen wij samen met de fellows door te werken aan persoonlijke ontwikkeling in alle levensdomeinen. De visie is dat jongeren zelf het werk verrichten en in actie komen. Yes We Do geeft hierbij de juiste begeleiding.

/

Dagbesteding

Tijdens Yes We Do besteden we aandacht aan het herstelproces. Fellows leren omgaan met triggers en valkuilen om zo een terugval in het oude gedrag te voorkomen. Daarbij speelt het vinden van een goede dagbesteding een belangrijke rol. Denk hierbij aan school of werk.

De fellows worden geholpen om te reïntregeren in de samenleving. Yes We Do is een activerend en motiverend programma, waarin we fellows helpen de geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven en waar eigen verantwoordelijkheid centraal staat.

Kijk voor meer informatie over Yes We Do (nazorg) in onze folder

Onze nazorglocaties

Kantoor voor nazorg en Yes We Too in Abcoude
Hollandse kade 5
1391 JD Abcoude
Nederland

Kantoor voor nazorg Breda
Emmastraat 16
4811 AG, Breda
Nederland

Kantoor voor nazorg en het ouderprogramma in Waalre
Laan van Diepenvoorde 32
5582 LA Waalre
Nederland  

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier