Yes We Do (Nazorg)

Bij terugkeer uit de jeugdkliniek volgt voor de jongeren (fellows) de meest kritieke fase van het behandelproces. De meeste fellows hebben weer zelfvertrouwen opgebouwd, zijn weer gemotiveerd, voelen zich energieker en hebben weer zin om plannen voor de toekomst te maken. Tegelijkertijd zijn ze onzeker want zij zijn wel veranderd, maar de omgeving is hetzelfde gebleven. Daarom is goede begeleiding in deze fase ontzettend belangrijk.

Yes We Do is het vervolg op de behandeling in de kliniek. Twee dagen per week, tien weken lang, krijgen fellows intensieve begeleiding op één van onze nazorglocaties. Yes We Do ondersteunt de fellows bij het implementeren van hun herstel in het dagelijks leven. Het doel is het creëren van een zinvolle dagbesteding zoals school of werk. Dit bewerkstelligen wij samen met de fellows door te werken aan persoonlijke ontwikkeling in alle levensdomeinen. De visie is dat jongeren zelf het werk verrichten en in actie komen. Yes We Do geeft hierbij de juiste begeleiding.

Tijdens Yes We Do besteden we aandacht aan het herstelproces. Fellows leren omgaan met triggers en valkuilen om zo een terugval in het oude gedrag te voorkomen. Daarbij speelt het vinden van een goede dagbesteding een belangrijke rol. Ze worden geholpen om te re-intregeren in de samenleving. Yes We Do is een activerend en motiverend programma, waarin we fellows helpen de geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven en waar eigen verantwoordelijkheid centraal staat.

Kijk voor meer informatie over Yes We Do (nazorg) in onze folder

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier