Voorlichting op scholen

Yes We Can Clinics werkt met externe partijen samen bij het geven van voorlichting op middelbare scholen. Klasgenoten en docenten van Yes We Can-fellows krijgen voorlichting over psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen, waardoor de terugkeer van de jongeren na hun behandeling vereenvoudigd. Ook draagt het bij aan meer kennis over de aandoeningen waar onze fellows mee kampen..

Tijdens het intakegesprek geeft de casemanager van de jongere aan dat er de mogelijkheid is om voorlichting te geven. Geven de jongere en ouders toestemming dan zal de casemanager de school bellen en vragen of zij hier interesse in hebben. Als de school akkoord gaat wordt onze samenwerkingspartner op de hoogte gebracht en wordt een afspraak gemaakt om een blokuur voorlichting te geven. De voorlichting wordt gegeven op het moment dat de jongere in de kliniek wordt behandeld.

Jan Willem Poot, oprichter van Yes We Can Clinics: “Na de behandeling van tien weken bij Yes We Can staan jongeren voor de uitdaging om zo snel mogelijk weer een normaal leven op te bouwen. Dat kan het beste door direct weer naar school te gaan of te gaan werken. Na maanden weg te zijn geweest en met in veel gevallen ook in de tijd daarvoor veel absentie is het moeilijk voor jongeren om terug te keren. Dat gaat Yes We Can samen met onze samenwerkingspartner eenvoudiger maken door op de betreffende scholen voorlichting te geven. Yes We Can is verheugd dat met deze samenwerking weer een stap kan worden gemaakt om ons zorgaanbod te verbeteren en we onze jongeren nog beter kunnen helpen om weer een normaal leven terug te krijgen.”

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier