Dagbehandeling Eindhoven

Ambulante dagbehandeling voor 16- tot en met 27-jarigen

Naast onze kliniek in Hilvarenbeek is er ook de ambulante dagbehandeling in Eindhoven. Deze intensieve dagbehandeling is er voor jongeren en jongvolwassenen van 16 tot en met 27 jaar in het zuiden van Nederland. Drie dagen per week (maandag, woensdag en donderdag) zullen zij hier 8 weken lang via de unieke Yes We Can methode werken aan hun herstel. Daarnaast is één dag per week (dinsdag) gereserveerd voor de ouders/verzorgers en eventuele partners van de fellows. Zij volgen een eigen behandeltraject.

Alles voor een levenslange verandering

De ambulante dagbehandeling bestaat uit een programma van 3 dagen per week, tussen 9.30 uur en 17.00 uur, voor een duur van 8 weken. Aan het einde van de middag gaat de jongere of jongvolwassene dus terug naar huis en de overige 4 dagen in de week mag hij of zij naar eigen wens invullen.

Het programma is vergelijkbaar met de klinische opname: het behandelend team in Eindhoven doet er alles aan om de jongere te helpen bij het verwezenlijken van een levenslange verandering. De jongere leert alles over hoe zijn of haar gedrag werkt en wat hiervan de effecten zijn op korte termijn en in de toekomst. Tijdens de behandeling wordt uitvoerig over de toekomst gesproken. Hoe gaat de jongere in de toekomst zijn of haar tijd indelen? Waarvoor gaat hij of zij zich inzetten? Wat kan de jongere doen als hij of zij het toch moeilijk krijgt? Samen met de jongere zoekt Yes We Can Clinics naar antwoorden op al deze vragen.

Unieke aanpak

Het kenmerkende aan de ambulante dagbehandeling is de combinatie tussen de intensieve groeps- en één-op-één-sessies en de sport- en outdooractiviteiten. Deze activiteiten zijn gericht op verantwoordelijkheid, respect, grenzen aangeven, discipline en teambuilding. Constant wordt met een warme hand goede structuur gegeven. Hierdoor ondervinden jongeren zelf wat hun problematische gedrag is. Ze werken bovendien aan hun sociale vaardigheden en leren nieuwe ‘hechte’ vriendschappen op te bouwen. Daarnaast leren ze zelfvernietigende patronen te herkennen. Door de diverse uitdagende activiteiten, het deel uitmaken van een groep en de intensieve therapeutische sessies, zal de eigenwaarde van de jongeren groeien en het zelfdestructieve gedrag langzaam weggaan.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Let op: u meldt hem of haar niet specifiek aan voor de ambulante dagbehandeling. U meldt hem of haar aan voor Yes We Can Clinics en wij bekijken vervolgens samen met u welke behandeling (klinisch of ambulant) het meest passend is. Dit wordt tijdens de intake met u besproken. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Aanmelden voor een intake