Vermijdend gedrag

Tieners en jongvolwassenen met vermijdend gedrag vertonen een patroon van ernstige sociale angst, sociale remming, gevoelens van ontoereikendheid en minderwaardigheid.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311  (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is vermijdend gedrag?

Jongeren die vermijdend gedrag vertonen, voelen zich vaak zeer angstig en onzeker in vriendschappen en relaties met hun sociale omgeving. Ze vinden het moeilijk om te laten zien wie ze werkelijk zijn en vermijden om open te staan voor anderen. Hierdoor ontstaat de neiging om aan de zijlijn te blijven staan en te kijken hoe de wind waait, totdat ze er zeker van zijn dat ze worden geaccepteerd.

Vaak zijn jongeren die kampen met deze problematiek bang om iets verkeerds te doen of te zeggen. Ze maken zich alleen maar zorgen over hoe iemand anders over hen denkt. Als ze zich deze vraag stellen, is hun conclusie altijd negatief. Deze vermijding kan het gevolg zijn van een trauma, depressie, een sterk negatief zelfbeeld of een geschiedenis met gepest worden.

Behandeling van vermijdend gedrag

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er meer aan de hand. Dat behoeft dus adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, zodat deze zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u een jongere die vermijdend gedrag vertoont aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Vul dan ons intakefomulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden voor een intakegesprek

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak