Agressiviteit

Jongeren die kampen met agressiviteit, gebruiken hun agressie vaak als middel om een bepaald doel te bereiken. Om hun eigen onzekerheid te verhullen bijvoorbeeld. Of om macht uit te stralen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Kenmerken van jongeren met agressieproblemen

Jongeren met agressieproblemen hebben gemerkt dat ze met behulp van hun agressiviteit dingen gedaan kunnen krijgen. Of dat situaties een wending nemen die voordelig voor ze is. Als de jongere zich niet kan beheersen let hij of zij alleen op zichzelf en houdt geen rekening meer met anderen. 

De agressiviteit van de jongere kan extern gericht zijn (geëxternaliseerde agressie, gericht op de omgeving van de jongere) of juist intern gericht (geïnternaliseerde agressie, gericht op de jongere zelf). Voorbeelden van geëxternaliseerde agressie zijn vandalisme, schelden, vernederen, brandstichten, woede uitbarstingen en/of pesten. Geïnternaliseerde agressie kenmerkt zich door verschillende vormen van automutilatie (het zichzelf verwonden), zoals krassen en snijden, tegen muren slaan of met het hoofd tegen muren en deuren aan bonken.

Beide vormen kunnen ontstaan door nare ervaringen uit het verleden, een trauma bijvoorbeeld. Ze zorgen voor problemen thuis, op school, met vrienden en tijdens het uitgaan. Keer op keer raken jongeren die kampen met hun agressiviteit in de problemen.

Behandeling van agressiviteit

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om de agressiviteit de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen. Dat doen we met behulp van een klinische opname van 10 weken, gevolgd door 10 weken nabehandeling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met agressiesproblemen aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees meer over onze unieke aanpak