Sexting

Sexting

Jongeren die aan sexting doen, versturen seksueel getinte foto's of filmpjes van zichzelf naar bijvoorbeeld hun vriend of vriendin. Dit lijkt misschien onschuldig, maar kan leiden tot grote problemen voor degene die op de foto's of video's staat.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is sexting?

Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten via mobiel, laptop of tablet. Het woord sexting is een samenvoeging van de Engelse woorden sex en texting (wat het versturen van berichten betekent). Veel jongeren doen aan sexting omdat ze de persoon met wie ze een relatie hebben niet fysiek kunnen onmoeten of zien. Maar er kunnen ook veel ongezondere redenen zijn om aan sexting te doen, bijvoorbeeld wanneer een jongere wordt gedwongen om foto's van zichtzelf te sturen. Bij Yes We Can Clinics zien we dan ook vaak jongens en meiden die te maken hebben met negatieve oorzaken en gevolgen van sexting.

Wat zijn de gevaren van sexting?

Het grootste gevaar is dat de berichten die een jongere in vertrouwen heeft gestuurd, worden doorgestuurd naar derden. Dat kan per ongeluk zijn, maar ook bewust. Bijvoorbeeld uit wraak omdat een relatie wordt verbroken. Voor veel jongeren is dit een traumatische ervaring. Een ander gevaar is dat de verstuurde foto's of video's worden gebruikt als pressiemiddel door de ontvanger van de berichten. De jongere die een foto of video van zichzelf heeft verstuurd wordt dan gedwongen om meer materiaal op te sturen of andere dingen te doen die hij/zij eigenlijk niet wil doen. Dit wordt sextortion genoemd en kan zelfs zo ver gaan dat er een loverboy-situatie ontstaat. 

Als de beelden eenmaal verspreid worden via het internet is het ontzettend lastig om deze weer te verwijderen. Het verspreiden van seksueel getinte afbeeldingen van minderjarigen wordt gezien als het verspreiden van kinderporno, waardoor ook degene die de beelden doorstuurt in grote problemen kan komen.

Benthe

Benthe werd behandeld voor angststoornis, depressie en de gevolgen van sexting.

Behandeling bij Yes We Can Clinics

Bij Yes We Can Clinics worden veel jongeren behandeld die te maken hebben gehad met sexting. Dit kan zijn omdat ze hierdoor een trauma hebben opgelopen, of omdat het gedrag voortkomt uit bijvoorbeeld een seksverslaving. We helpen jongeren om hun situatie de baas te worden en leren ze hoe ze weer op een prettige manier kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren om de muur die ze om zich heen hebben opgetrokken langzaam af te breken en het positieve gevoel weer op te bouwen.

Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen. Daardoor zijn we in staat om de échte jongere te behandelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met een depressie aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden voor een intakegesprek

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Onze unieke aanpak