ADD

Jongeren met ADD hebben moeite om gefocust te blijven op alledaagse zaken. ADD wordt daarom ook wel aandachtstekortstoornis genoemd.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is ADD?

Attention Deficit Disorder (ADD) is een aandachtstekortstoornis en heeft overeenkomsten met ADHD. Het grootste verschil tussen ADD en ADHD is het gedrag. Mensen met ADHD zijn over het algemeen drukker en meer aanwezig. Mensen met ADD zijn juist rustiger, zeggen weinig en zijn veel bezig met hun eigen gedachtes. Bij beide vormen is het voor de jongere moeilijk om zich te concentreren. Net als bij ADHD bestaat er geen test die onomstoteijk aantoont dat er sprake is van ADD.

Effecten van ADD 

Luisteren, concentreren en je niet af laten leiden is voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassen wel eens lastig. Wanneer kinderen of jongeren ADD hebben, dan hebben ze hier altijd last van. Hierdoor is het leren op school moeilijker dan bij iemand zonder een aandachtstekortstoornis. Andere mensen hebben vaak het idee dat ze niet bij iemand met ADD doordringen. De jongeren zijn geregeld dromerig en hebben moeite het afmaken van een opdracht. Ook zie je dat ze zich zich terugtrekken in hun eigen wereld en zijn ze gemakkelijk afgeleid. Toch zie je ook dat jongeren met een aandachtstekortstoornis juist helemaal opgaan in één ding (hyperfocus). Hierdoor is het maken en onderhouden van sociale contacten soms lastig. Bij Yes We Can Clinics zien we daarnaast regelmatig dat jongeren met een aandachtstekortstoornis door middel van zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen.

Patrick

Patrick werd behandeld voor zijn gameverslaving, ADD en angststoornis.

Behandeling van ADD

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om op een fijne en vertrouwde manier om te kunnen gaan met hun aandoening en prettig te kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘stickers’ die de jongeren in het verleden opgeplakt kregen of naar de dingen die de jongeren ‘niet kunnen’ of ‘fout’ doen, maar juist naar hun talenten en kwaliteiten. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Hulpverlening is van belang omdat deze jongeren en jongvolwassenen een verhoogde kans kennen op een depressie of problematisch middelengebruik. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met ADD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden voor een intakegesprek

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

LEES ALLES OVER ONZE UNIEKE AANPAK