Tevredenheid en effectiviteit

Iets wat we enorm belangrijk vinden is de effectiviteit van onze behandeling. Dit sluit dan ook vrijwel direct aan bij het motto van Yes We Can Clinics: álles voor de fellows. De beste behandeling kunnen we natuurlijk alleen realiseren door te meten én daarna direct verder te bouwen en te verbeteren. Daarom doet Yes We Can Clinics mee aan verschillende landelijke onderzoeken, zoals bijvoorbeeld Zorgkaart, en nemen we onze behandeling en effectiviteit ook met grote regelmaat onder de loep. De belangrijkste uitkomsten vindt u op deze pagina.

Onderzoek tevredenheid en effectiviteit Quelsa 

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor het overgrote deel van de jongeren effectief. 74% van de fellows heeft na Yes We Can geen specialistische zorg meer nodig. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken van onafhankelijk onderzoeksbureau Quelsa onder duizenden jongeren die bij Yes We Can Clinics behandeld zijn. Het meest recente onderzoek is gehouden in 2023. Hieronder een factsheet met de belangrijkste resultaten uit het onderzoek:

Meer weten over het onderzoek of het gehele onderzoeksrapport inzien? Kijk op deze pagina.

Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO)

In 2019 heeft Yes We Can Clinics de Stichting Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) gevraagd om nader onderzoek te doen naar onze werkwijze en het effect van de behandeling. Het onderzoek van IVO bestaat uit drie onderdelen: een beschrijving van de effecten van onze behandeling, een beschrijving van onze werkwijze en herstelverhalen van onze fellows en hun ouders.

Wij zijn er trots op dat ook IVO constateert dat Yes We Can Clinics sterk bijdraagt aan het persoonlijk herstel van duizenden jongeren. Door hen de juiste behandeling en handvatten te geven, slaagt het overgrote deel van de jongeren erin weer een leven zonder hulpverlening op te bouwen. 

Dit onderzoek bevat daarnaast ook goede aanknopingspunten om onze behandeling nóg verder te verbeteren, zoals we dat ook de afgelopen jaren continu hebben gedaan. Wij zijn de onderzoekers en vooral ook alle deelnemers aan het onderzoek dan ook ontzettend dankbaar.

Hieronder zijn de uitkomsten van de verschillende delen van het onderzoek te lezen:

Onderzoek naar het effect van de behandeling van Yes We Can Clinics
Onderzoek naar de behandelmethode van Yes We Can Clinics
Onderzoek onder de cliënten Yes We Can Clinics

Een samenvatting van de resultaten is hier te vinden:
Samenvatting onderzoek IVO – Yes We Can Clinics

Kerncijfers

Zorgkaart

De gemiddelde waardering op de vergelijkingssite van Zorgkaart Nederland is 8,4 en 99% van de deelnemers beveelt Yes We Can Clinics aan. De tevredenheid die uit dit onderzoek blijkt, komt sterk overeen met de waardering gegeven in het structurele tevredenheidsonderzoek van YWCC.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intakeformulier