Impulsief gedrag

Jongeren die impulsief gedrag vertonen doen dingen spontaan. Spontaan is zeker niet altijd slecht, maar wel als je helemaal niet of bijna niet over de gevolgen van je handelen nadenkt en daardoor in de problemen komt.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is impulsief gedrag?

Natuurlijk zijn alle jongeren verschillend. Zo kan de ene jeugdige wat drukker en impusliever zijn dan de andere. Maar het kan ook voorkomen dat een jongere in ernstiger mate laat zien dat hij weinig remmingen heeft. Of dat hij zonder nadenken dingen doet waarvan hij of zij de gevolgen niet overziet. Als de jongere onaangepast gedrag vertoont dat niet bij zijn leeftijd of ontwikkelingsniveau past, kan er sprake zijn van een gedragsprobleem. Dit kan ervoor zorgen dat de jongere foute keuzes maakt die niet goed voor hem of haar zijn. Hierdoor kan de jongere in een neerwaartse spiraal terechtkomen waar ze zelf niet meer uitkomen. De gevolgen kunnen niet alleen de jongere zelf raken; ook ouders, broers en zussen of leerkrachten kunnen lijden onder het impulsieve gedrag van een jongere.

Behandeling van impulsief gedrag

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er echt iets aan de hand. Dit gedrag behoeft adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, om vervolgens samen te zoeken naar manieren en mogelijkheden waarmee de jongere zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een behandeling

Wilt u een jongere die impulsief gedrag vertoont aanmelden voor een behandeling bij Yes We Can Clinics? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak