Depressie

Depressie

Een depressie is veel meer dan een een dagje niet lekker in je vel zitten. Jongeren die lijden aan depressies voelen zich vaak geïsoleerd, eenzaam en verkeerd begrepen.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is een depressie?

Bij een depressie voel je je het grootste gedeelte van de dag gedurende een langere tijd somber en neerslachtig. Je hebt nergens zin in en je kunt niet meer genieten van dingen die je eerst wel leuk vond. Ook heb je vaak weinig energie om dingen te doen en sociale contacten te zien en spreken. Hierdoor kun je niet meer goed functioneren op school, in je opleiding en in je vrije tijd.

Depressie en jongeren

Een depressie bij jongeren en jongvolwassenen komt regelmatig voor en heeft veel impact op het leven van alledag. Sinds de COVID-crisis zien we bij Yes We Can Clinics een enorme toename van jongeren met depressieve klachten. De lange periode van thuis lessen volgen in plaats van met klasgenoten op school, het niet kunnen zien van opa's, oma's en andere familieleden, de angst om anderen te besmetten of zelf besmet te raken, het advies om niet meer met meerdere jongeren samen te komen op één plek, het annuleren van festivals en het tijdelijk sluiten van de horeca kunnen hiervan een oorzaak zijn. Ook de druk op bijvoorbeeld de huisartsen en het tijdelijk sluiten van sportclubs en verenigingen kan ertoe geleid hebben dat meer jongeren last hebben gekregen van ernstige depressieve klachten.

Daarnaast zijn de druk van altijd verbonden zijn met internet, de zogenaamde angst om dingen te missen ('fear of missing out', ook bekend als FOMO), het constant geconfronteerd worden met de zogenaamd fantastische levens die andere jongeren op social media (zeggen te) leiden en de mobiele telefoon die de hele dag door prikkels geeft, kunnen ertoe leiden dat jongeren zich steeds vaker depressief voelen. Bij ernstige klachten helpt ambulante behandeling vaak onvoldoende en is er intensievere zorg nodig. Ons multidisciplinaire behandelteam staat klaar om jongeren tussen de 13 en 27 jaar te helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Meervoudige problematiek

Binnen Yes We Can Clinics behandelen we overwegend jongeren met meervoudige problematiek. We zien dat een depressie vaak samengaat met een angststoornis en/of een verslaving. Met onze onvoorwaardelijke steun en deskundige begeleiding helpen we de jongeren bij het omgaan met hun depressie en de andere problemen die zij hebben. Stap voor stap bouwen de jongeren, die we ‘fellows’ noemen, weer een positief gevoel op. Na een intensieve klinische of ambulante behandeling bieden we ons nazorgprogramma Yes We Do.

Tristan

Tristan werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn depressie, verslavingen en een angststoornis.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die lijdt aan een depressie aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Intake formulier

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

ONZE UNIEKE AANPAK