Depressie

Een depressie is veel meer dan een een dagje niet lekker in je vel zitten. Jongeren die lijden aan depressies voelen zich vaak geïsoleerd, eenzaam en verkeerd begrepen.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is een depressie?

Bij een depressie voel je je het grootste gedeelte van de dag gedurende een langere periode somber en neerslachtig. Je hebt nergens zin in en je kunt niet meer genieten van dingen die je eerst wel leuk vond. Ook heb je vaak weinig energie om dingen te doen en sociale contacten te zien en spreken. Hierdoor kun je niet meer goed functioneren op school, in je opleiding en in je vrije tijd.

Depressie en jongeren

Een depressie bij tieners, jongeren en jongvolwassenen komt regelmatig voor en heeft veel impact op het leven van alledag. Soms helpt ambulante behandeling niet voldoende en is er meer nodig. Ons multidisciplinaire behandelteam staat klaar om jongeren tussen de 13 en 23 jaar te helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Binnen Yes We Can Clinics behandelen we overwegend jongeren met meervoudige problematiek. We zien dat een depressie vaak samengaat met een angststoornis en/of een verslaving. Met onze onvoorwaardelijke steun en deskundige begeleiding helpen we de jongeren 24/7 bij het omgaan met hun depressie en de andere problemen die zij hebben. Stap voor stap bouwen de jongeren, die we ‘fellows’ noemen, weer een positief gevoel op. Na een intensieve klinische behandeling bieden we ons nazorgprogramma Yes We Do.

Tristan

Tristan werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn depressie, verslavingen en een angststoornis.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die lijdt aan een depressie aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Intake formulier

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

ONZE UNIEKE AANPAK