Depressie

Een depressie is veel meer dan een een dagje niet lekker in je vel zitten. Jongeren die lijden aan depressies voelen zich vaak geïsoleerd, eenzaam en verkeerd begrepen.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is een depressie?

Wanneer kinderen of jongeren een langere periode een grote vorm van somberheid en/of lusteloosheid ervaren, ze minder genieten van of interesse verliezen in alledaagse zaken, kan er sprake zijn van een depressie. Bij deze aandoening kan de wisseling van een positieve en sombere stemming bij iedere persoon verschillend zijn. Dit zorgt ervoor dat een depressie bij iedereen anders is.

Oorzaken van een depressie

Een depressie kan verschillende oorzaken hebben. Sommige jongeren of jongvolwassenen hebben er aanleg voor. Ook kunnen negatieve gebeurtenissen in het verleden (bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling) of negatieve sociale gebeurtenissen (pesten of buitengesloten worden) de oorzaak zijn.

Behandeling van een depressie

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun aandoening de baas te worden en leren we ze hoe ze weer op een prettige manier kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren om de muur die ze om zich heen hebben opgetrokken langzaam af te breken en het positieve gevoel weer op te bouwen.

Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen. Daardoor zijn we in staat om de échte jongere te behandelen.

Tristan

Tristan werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn depressie, verslavingen en een angststoornis.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met een depressie aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Onze unieke aanpak