Actuele wachttijden

De zorg gaat door, juíst nu. De coronamaatregelen hebben op veel jongeren zó’n impact, dat zeer intensieve zorg dringend nodig is. Door de afbouw in specialistische opnameplekken door heel Nederland, wordt er een groot beroep op ons gedaan. Wij zijn blij dat deze jongeren en hun families hulp zoeken en dat we ze kunnen helpen, maar hierdoor is het aantal aanmeldingen hoger dan normaal. Helaas zijn onze wachttijden tot de intake op dit moment langer dan u van ons gewend bent. Wanneer u zich aanmeldt gaan wij direct aan de slag en doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen.

We willen altijd zo snel mogelijk hulp bieden en daarom doen wij er echt alles aan om de wachttijden tot intake zo snel mogelijk te verminderen. We hebben hiervoor extra ruimte voor intakes gecreëerd en zijn van 150 naar 160 plekken gegaan in de kliniek. Door deze aanpassingen hopen wij snel weer kortere wachttijden te hebben en we blijven natuurlijk constant bezig met het verkorten van de wachttijden door plekken te creëren en onze zorg uit te breiden.

Wachttijden 13 t/m 17 jaar

Nadat u zich heeft aangemeld neemt ons behandelteam de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Vervolgens nemen we contact met u op om een intakegesprek in te plannen. Ook kan het zijn dat we aanvullende vragen hebben of u het advies geven dat een andere behandeling beter passend is. Onze gemiddelde wachttijd voor het intakegesprek is vanaf dan 12 weken.

Voor iemand die jonger is dan 18 jaar, is de wachttijd voor de start in de kliniek afhankelijk van de gemeente. De gemeente moet voor de behandeling goedkeuring geven (een beschikking afgeven). Helaas kunnen wij geen indicatie geven van de tijdsduur. Sommige gemeenten geven binnen 10 dagen een beschikking en bij andere gemeenten duurt het soms 4 weken. We werken er elke dag aan om deze beschikking zo snel als mogelijk binnen te krijgen, maar wij zijn helaas afhankelijk van de gemeente. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de datum voor de start in de kliniek pas in te plannen op het moment dat de beschikking bij ons binnen is. 

Wachttijden 18 t/m 23 jaar 

Nadat u zich heeft aangemeld neemt ons behandelteam de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Vervolgens nemen we contact met u op om een intakegesprek in te plannen. Ook kan het zijn dat we aanvullende vragen hebben of u het advies geven dat een andere behandeling beter passend is. Onze gemiddelde wachttijd voor het intakegesprek is vanaf dan 15 weken.

Er moet een machtiging aangevraagd worden bij sommige zorgverzekeraars voor de behandeling in de kliniek. Helaas kunnen wij geen indicatie geven van de tijdsduur hiervan. Wij zijn volledig afhankelijk van de snelheid van de zorgverzekeraar.

Actuele stand per

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier