Actuele wachttijden

De zorg gaat door, juist nu. De coronamaatregelen hebben op veel jongeren zó’n impact, dat zeer intensieve zorg dringend nodig is. Door de afbouw in specialistische opnameplekken door heel Nederland, wordt er een groot beroep op ons gedaan. Wij zijn blij dat deze jongeren en hun families hulp zoeken en dat we ze kunnen helpen, maar dit betekent dat we periodes hebben met 150 aanmeldingen per week. Wij hopen dat u zich kunt voorstellen dat we meer tijd nodig hebben dan normaal, om dit op een juiste en zorgvuldige manier te verwerken. Daarom zijn onze wachttijden tot de intake op dit moment helaas langer dan u van ons gewend bent. Wanneer u zich aanmeldt, gaan wij direct aan de slag en doen we er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen.

We hebben hiervoor extra ruimte voor intakes gecreëerd en zijn van 150 naar 160 plekken gegaan in de kliniek. Door deze aanpassingen hopen wij snel weer kortere wachttijden te hebben.

Wachttijden 13 t/m 17 jaar

Nadat u zich heeft aangemeld, gaat ons behandelteam meteen aan de slag. Binnen 7 werkdagen nemen we contact met u op. Het kan zo zijn dat we aanvullende vragen hebben of u het advies geven dat een andere behandeling beter passend is. Is alles compleet? Dan nemen we contact op om een intakegesprek te plannen. Onze gemiddelde wachttijd voor het intakegesprek is vanaf dan 15 weken.

Voor iemand die jonger is dan 18 jaar, is de wachttijd voor de start in de kliniek (dus na de intake) afhankelijk van de gemeente. De gemeente moet voor de behandeling goedkeuring geven (een beschikking afgeven). Helaas kunnen wij geen indicatie geven van de tijdsduur. Sommige gemeenten geven binnen 10 dagen een beschikking en bij andere gemeenten duurt het soms 4 weken. We werken er elke dag aan om deze beschikking zo snel als mogelijk binnen te krijgen, maar wij zijn helaas afhankelijk van de gemeente. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de datum voor de start in de kliniek pas in te plannen op het moment dat de beschikking bij ons binnen is. 

Wachttijden 18 t/m 23 jaar 

Nadat u zich heeft aangemeld, gaat ons behandelteam meteen aan de slag. Binnen 7 werkdagen nemen we contact met u op. Het kan zo zijn dat we aanvullende vragen hebben of u het advies geven dat een andere behandeling beter passend is. Is alles compleet? Dan nemen we contact op om een intakegesprek te plannen. Onze gemiddelde wachttijd voor het intakegesprek is vanaf dan 19 weken.

Er moet een machtiging aangevraagd worden bij sommige zorgverzekeraars voor de behandeling in de kliniek (dus na de intake). Helaas kunnen wij geen indicatie geven van de tijdsduur hiervan. Wij zijn volledig afhankelijk van de snelheid van de zorgverzekeraar.

Actuele stand per

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier