Jeugdkliniek Hilvarenbeek

De specialistische jeugdkliniek van Yes We Can Clinics is gevestigd in Hilvarenbeek. Het terrein en de gebouwen waren eerder in gebruik als conferentiecentrum van Philips. Dankzij deze geschiedenis beschikt Yes We Can Clinics over uitstekende faciliteiten.

De 165 jongeren die wij behandelen voor psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen worden in twee groepen, "communities", van 80 fellows verdeeld. Hun behandeling vindt plaats in één van de twee identieke helften van het pand: kliniek A of kliniek B. Daarnaast worden er ook nog 20 jongeren in onze internationale kliniek behandeld en bieden we sinds 2021 onze intensieve dagbehandeling aan Eindhoven. Per jaar helpen we dan ook 1.400 jongeren én hun families om hun leven weer op de rit te krijgen.

Het is fantastisch om te zien hoe er een band ontstaat tussen de fellows in de klinieken. Hoe ze elkaar ondersteunen, helpen, maar soms ook confronteren met elkaars gedrag. 

Kamers

De jongeren die bij Yes We Can Clinics verblijven, slapen in comfortabele bedden op één van de twee- of driepersoonskamers. Iedere kamer heeft de beschikking over een eigen douche en toilet. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor het op orde houden van hun kamer, maar Yes We Can Clinics beschikt over een enthousiaste ploeg medewerkers die de kamers dagelijks schoonmaken. Ook tijdens de nachten is er volop personeel in de jeugdkliniek aanwezig. Zo is er een nachtwaker waar de fellows met vragen terecht kunnen, is er een verpleegkundige aanwezig voor medische zaken, zijn er meerdere coaches met nachtdiensten en overnachten de meeste coaches in het pand. Er is dus altijd iemand aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Eten en drinken bij Yes We Can Clinics

De jeugdkliniek heeft een eigen keukenploeg in dienst, die drie keer per dag maaltijden verzorgt voor de fellows. Gezonde voeding is één van de speerpunten van onze behandeling. Onze keukenploeg heeft er met voedingsdeskundigen voor gezorgd dat de maaltijden alle voedingsstoffen in de meest optimale hoeveelheden bevatten. Wekelijks worden de menu's aangepast om ervoor te zorgen dat er gezond wordt gegeten. Elk recept wordt zorgvuldig samengesteld in balans tussen wat onze fellows lekker vinden en de benodigde voedingswaarden. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk biologisch.

Iedere fellow krijgt een bidon die ze de hele dag door kunnen vullen met heerlijk, koel drinkwater. Daarnaast kunnen de fellows thee krijgen bij het ontbijt of de lunch. Koffie en frisdranken staan niet op het menu. Dat is voor sommige fellows even wennen, maar al snel merken ze de voordelen van minder suiker en/of cafeïne tijdens de behandeling.

Sportfaciliteiten van de jeugdkliniek

De locatie beschikt over uitgebreide sportfaciliteiten. Zo heeft Yes We Can meerdere hoogteparcours aan laten leggen, zijn er een fitnessruimte en een dojo aanwezig en zitten onze fellows regelmatig op onze hindernis- en boogschietbaan. Ook is er een visvijver aanwezig. Bekijk de fotogalerij hieronder om een nog beter beeld te krijgen van Yes We Can Clinics.

Fotogalerij

Klik door de fotogalerij hieronder om een meer beelden van Yes We Can Clinics te zien.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intakeformulier