ADHD

ADHD

Iedereen is wel eens afgeleid of kan zich niet concentreren. Ook zijn we allemaal wel eens impulsief. Bij ADHD zijn deze kenmerken zo sterk en vaak aanwezig dat het problemen geeft in het leven van alledag.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is ADHD?

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder en betekent ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit’. Aandachts- en concentratieproblemen spelen een grote rol. Daarnaast is sprake van hyperactief en vaak impulsief gedrag. Het komt voor bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Meestal komen de problemen in de kindertijd naar voren.

ADHD en jongeren 

Jonge kinderen met ADHD vallen op omdat zij bijvoorbeeld moeilijk stil kunnen blijven zitten en moeilijk op hun beurt kunnen wachten. Ze rollen van de ene activiteit in de andere en zijn vaak voortdurend in beweging.

Jongeren met deze aandoening zijn ook rusteloos (met name ook van binnen) en snel afgeleid. Ze hebben moeite met het plannen en organiseren van taken, waardoor het op school lastig is om alles op orde te houden. Hoofd- en bijzaken kunnen ze moeilijk onderscheiden.

Door de impulsiviteit denken ze niet altijd na over wat ze doen en vinden ze het moeilijk om zichzelf onder controle te houden. Dit kan vervelende situaties opleveren, bijvoorbeeld conflicten met anderen.

Regelmatig zien we dat jongeren met ADHD bijvoorbeeld door zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen. Ook angstklachten komen bij deze jongeren regelmatig voor.

Patrick

Patrick werd behandeld voor zijn gameverslaving, ADD en angststoornis.

Bij Yes We Can Clinics zijn we gespecialiseerd in meervoudige problematiek. Met ons intensieve behandelprogramma helpen we jongeren omgaan met ADHD en de andere problemen waar zij mee kampen, zodat zij een nieuwe, positieve toekomst tegemoet kunnen gaan. Warmte, oprechte aandacht en betrokkenheid staan hierbij centraal.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met ADHD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40-2110311.

Intake formulier

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Onze unieke aanpak