ADHD

Wanneer kinderen of jongeren minstens zes maanden onoplettend, impulsief en hyperactief gedrag vertonen, kan men spreken van een aandachtstekortstoornis, impulsiviteit of hyperactiviteit.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is ADHD?

ADHD is de benaming voor een cluster aan symptomen. Jongeren met ADHD zijn vaak rusteloos, hyperactief, impulsief, vermijdend, sociaal geïsoleerd en hebben moeite met concentreren. De aandachtstekortstoornis bestaat voornamelijk uit concentratieproblemen; de jongere wordt snel afgeleid door zijn of haar omgeving. Impulsiviteit zorgt ervoor dat jongeren niet altijd nadenken over wat ze doen en dus geen controle hebben over hun gedrag. Vooral op jongere leeftijd vertoont hyperactiviteit zich. De kinderen en jongeren zijn voortdurend in beweging.

Gevolgen van ADHD 

Jongeren met ADHD zijn vaak rusteloos, impulsief, vermijdend, sociaal geïsoleerd en kunnen zich moeilijk concentreren. Bij een aandachtstekortstoornis is er vooral sprake van concentratieproblemen; de jongere is  snel afgeleid door zijn of haar omgeving. Impulsiviteit zorgt ervoor dat jongeren niet altijd nadenken over wat ze doen. Vaak hebben ze daardoor ook geen controle over hun gedrag. Vooral op jongere leeftijd is er sprake van hyperactiviteit. De kinderen en jongeren zijn dan vooral in beweging. Bij Yes We Can Clinics zien we daarnaast regelmatig dat jongeren met ADHD door middel van zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen.

Behandeling van ADHD

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om op een fijne en vertrouwde manier om te kunnen gaan met hun aandoening en prettig te kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘stickers’ die de jongeren in het verleden opgeplakt kregen of naar de dingen die de jongeren ‘niet kunnen’ of ‘fout’ doen, maar juist naar hun talenten en kwaliteiten. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Hulpverlening is van belang omdat deze jongeren en jongvolwassenen een verhoogde kans hebben op een depressie of problematisch middelengebruik. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met ADHD aanmelden voor een behandeling bij Yes We Can Clinics? Vul dan het intakeformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak