Intensief behandelprogramma

Interne opname of ambulante dagbehandeling

Tijdens de intake bekijken we of Yes We Can Clinics de juiste plek is voor de jongere. Is dat het geval, dan bekijken we welke behandeling het best passend is: een interne opname of een ambulante dagbehandeling. De interne opname vindt plaats in onze kliniek in Hilvarenbeek en betreft een programma van 7 of 10 weken. De ambulante dagbehandeling bevindt zich in Eindhoven en bestaat uit een programma van 8 weken.

Qua invulling komen de programma's grotendeels overeen: het behandelend team doet er alles aan om de jongere te helpen bij het verwezenlijken van een levenslange verandering. Hij of zij leert alles over hoe zijn of haar gedrag werkt en wat hiervan de effecten zijn op korte termijn en in de toekomst. Tijdens de behandeling wordt uitvoerig over de toekomst gesproken. Hoe gaat de jongere in de toekomst zijn of haar tijd indelen? Waarvoor gaat hij of zij zich inzetten? Wat kan de jongere doen als hij of zij het toch moeilijk krijgt? Samen met de jongere zoekt Yes We Can Clinics naar antwoorden op al deze vragen.

Unieke aanpak

Het unieke aan Yes We Can Clinics is de combinatie tussen de intensieve therapeutische sessies en de sport- en outdooractiviteiten. Constant wordt met een warme hand goede structuur gegeven. Hierdoor ondervinden jongeren zelf wat hun problematische gedrag is. In de ochtend zijn er groepssessies, ’s middags vinden er individuele sessies plaats en gaan de jongeren op sport- en outdooractiviteit. Bij een interne opname is er ook een avondprogramma, bestaande uit psycho-educatie waarbij ervaringssprekers hun levensverhaal vertellen. Deze soms heftige en indrukwekkende verhalen zetten de jongeren aan het denken en leren hun de gevolgen van hun gedrag onder ogen te zien. Klik hier als u meer wilt weten over de werkwijze van Yes We Can Clinics.

Sport- en outdooractiviteiten

Naast de vele groeps- en één-op-één-sessies, verleggen de jongeren tijdens het programma hun eigen grenzen door middel van dagelijkse intensieve sport- en outdooractiviteiten. Deze activiteiten zijn gericht op verantwoordelijkheid, respect, grenzen aangeven, discipline en teambuilding. De jongeren werken aan hun sociale vaardigheden en leren nieuwe ‘hechte’ vriendschappen op te bouwen. Daarnaast leren ze zelfvernietigende patronen te herkennen. Door de diverse uitdagende activiteiten, het deel uitmaken van een groep en de intensieve therapeutische sessies, zal de eigenwaarde van de jongeren groeien en het zelfdestructieve gedrag langzaam weggaan.

Een dag in de kliniek in Hilvarenbeek 

De interne opname in de kliniek in Hilvarenbeek bestaat uit uit een intensief 24/7 programma van 7 of 10 weken. Van 6:45 uur tot 22:30 uur zijn de jongeren in touw. Hieronder een voorbeeld van een gemiddelde dag in de kliniek. 

Ochtendprogramma
Ochtendprogramma
Middagprogramma
Middagprogramma
Avondprogramma
Avondprogramma

Een dag in de dagbehandeling in Eindhoven

Naast de interne opname is er de ambulante dagbehandeling in Eindhoven, waarbij jongeren niet 24/7 in de kliniek verblijven maar 3 dagen per week een dagprogramma volgen tussen 9.30 uur en 17.00 uur, voor een duur van 8 weken. Een dag bij de ambulante dagbehandeling is vergelijkbaar met een dag in de kliniek en bestaat uit onder meer groepssessies, zelfredzaamheid, één-op-éénsessies en sportactiviteiten. Hieronder een voorbeeld van een gemiddelde dag op de dagbehandeling. 

Meer weten?

In onze folder vindt u nog meer informatie over Yes We Can en wat u van ons kunt verwachten.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 of maak gebruik van ons contactformulier.

Intake formulier