Verwaarlozing

Wanneer een jongere zichzelf niet meer goed verzorgt, niet meer goed eet, drinkt en beweegt, spreken we van verwaarlozing.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is verwaarlozing?

Jongeren met een traumatische ervaring, verslaving of psychisch problemen geven vaak de schuld van wat ze hebben meegemaakt aan zichzelf. Soms halen ze zichzelf neer en denken dat ze heftige gebeurtenissen 'verdienen'.  Dit doen ze niet bewust, maar ze geloven in hun eigen waarheid. Vaak zijn het de verkeerde gevoelens die je toelaat of juist niet. Dit geldt ook voor lichamelijke verwaarlozing. Soms is de jongere niet meer in staat om goed voor zichzelf te zorgen, eet hij of zij slecht of niet, niet meer bewegen of buiten komen, is er sprake van slechte hygiënische verzorging en niet genoeg rust of slaap nemen. De verslaving of depressie heeft ze dan in zijn greep. Ze denken vaak dat ze het zelf toch niet waard zijn en zitten dan in een neerwaartse spiraal, waar ze zelf niet meer uitkomen.

Behandeling van verwaarlozing

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er meer aan de hand. Dat behoeft dus adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, om vervolgens samen te zoeken naar manieren en mogelijkheden waarmee de jongere zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u een jongere die zichzelf verwaarloost aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Vul dan ons aanmeldfomulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak