Ontwikkelingsstoornis

Een ontwikkelingsstoornis is een aandoening die optreedt bij kinderen en jongvolwassenen die een belemmering en/of afwijking vormt in de ontwikkeling van de jongere.

Heeft u vragen?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Oorzaken van een ontwikkelingsstoornis

De symptomen en oorzaken lopen uiteen. Soms ontstaat een aandoening door een schokkende ervaring of trauma, maar het kan ook zijn dat de stoornis erfelijk is, of het gevolg is van een lichamelijke ziekte. Ook omgevingsfactoren en opvoedfactoren kunnen ten grondslag liggen aan een ontwikkelingsstoornis. Sommige aandoeningen zijn blijvend, andere zijn tijdelijk.

Verschillende soorten ontwikkelingsstoornissen

"Ontwikkelingsstoornis" is een breed begrip. Er is dan ook een aantal verschllende ontwikkelingsstoornissen te onderscheiden, waaronder:
- Zwakzinnigheid
- Leerstoornissen als dyslexie en dyscalculie
- Communicatiestoornissen
- Aandachtstekort- en gedragsstoornissen (ADD, ADHD, ODD, CD)
- Ticstoornissen

De behandeling van een ontwikkelingsstoornis

Als jongeren lastig kunnen omgaan met een ontwikkelingsstoornis en hierdoor of hierbij ook nog serieuze andere problemen ervaren (psychische problemenverslavingen en/of gedragsproblemen) dan helpen wij ze met alle liefde om deze problemen de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving.

Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met een ontwikkelingsstoornis aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak