Inclusiecriteria

Er wordt een intensieve klinische behandeling georganiseerd in de vorm van een opname in een groepsdynamische setting. Bij de intake wordt op grond van de volgende punten samen gekeken of deze zorg passend is:

1. Ernst van de problematiek

Een klinische opname is noodzakelijk, omdat sprake is van een ernstig vastgelopen ontwikkeling die niet opgelost kan worden in de eigen omgeving via een ambulant traject. De eigen omgeving heeft onvoldoende draagkracht, is onvoldoende veilig en/of biedt geen optimaal herstelklimaat. Yes We Can Cincis behandelt alleen jongeren die kampen met een meervoudige problematiek, omdat onze klinische behandeling juist voor deze doelgroep bedoeld is.

2. Bereidwilligheid

Enige bereidheid tot deelname en enige bereidheid om zich te houden aan de basisafspraken die Yes We Can hanteert. Bereidheid tot deelname aan het ouderprogramma door ouders/verzorgers. Bij de jongere een begin van een besef van ‘zo kan het niet langer’.

3. Groepsgeschiktheid

Er dient sprake te zijn van enige mate van emotieregulatie, zelfreflectie en voldoende beheersing van de Nederlandse taal. De jongere levert in de besloten (semi open) klinische setting geen acuut en ernstig gevaar voor zichzelf of de omgeving en heeft geen volledig vervormd beeld van de realiteit en het hier en nu.

Willen jullie meer weten over Yes We Can Clinics of heb je vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier