Isoleren

Isoleren

Wanneer een jongere zich regelmatig afsluit van familie, vrienden en de wereld om hem of haar heen, spreken we van isoleren.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is isoleren?

Veel jongeren hebben wel eens een dag dat dat ze zichzelf het liefste even opsluiten en even niemand om zich heen willen hebben. Telefoon uit, geen internet of tv en geen contact met de buitenwereld. Wanneer een jongere met zichzelf in de knoop zit, depressief of verslaafd is, een eetstoornis of andere problemen heeft, dan kan die jongere misschien met grote regelmaat de neiging hebben om zichzelf af te sluiten. Hij of zij probeert zich te isoleren van de wereld om hem of haar heen. Op deze manier ervaren ze geen verplichtingen en hebben ze geen mensen om zich heen die van alles van hen verwachten. Ze hoeven niet blij en vrolijk te doen terwijl ze dat niet zijn. 

Wanneer een jongere alleen is en zich isoleert, kan hij of zij het gevoel hebben dat alles onder controle is. Dit heet vluchtgedrag. Het biedt geen oplossingen; de problemen, gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid worden zo alleen maar erger.  

Gevolgen van isoleren

Wanneer een jongere zich terugtrekt in zijn eigen wereld, kunnen sociale contacten afnemen. School of werk kunnen te lijden krijgen onder het isolement. Al snel bevindt een jongere zich in een vicieuze cirkel. Het isolement, en hiermee de pijn van de jongere, wordt alsmaar groter. In de praktijk zien we dat veel jongeren die zich in een isolement bevinden hun toevlucht zoeken in verdovende middelen.

Behandeling van jongeren die zich isoleren

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om zich weer veilig te voelen en te praten over hun problemen. We streven ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt een jongere aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees meer over onze unieke aanpak