Conduct Disorder (CD)

Jongeren met conduct disorder pesten, bedreigen en intimideren anderen met grote regelmaat. In sommige gevallen dwingen jongeren met CD anderen tot het verrichten van seksuele handelingen of gaan de jongeren over tot het mishandelen van dieren. Ook stelen en vandalisme zijn kenmerken van jongeren die kampen met CD. 

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is CD?

CD staat voor Conduct Disorder. Jongeren met CD hebben problemen met het reguleren van hun emoties; ze zijn snel gefrustreerd en missen de flexibiliteit om snel om te kunnen schakelen als een situatie plotseling verandert. Jongeren en jongvolwassenen met CD weten vaak niet hoe ze respect aan anderen moeten tonen. Dit uit zich in pesten, bedreigen, intimideren en bedriegen. Bij elke jongere is er wel eens sprake van opstandigheid. Bij jongeren die kampen met conduct disorder zie je echter dat deze norm-overschrijdend gedrag vertonen.

Behandeling van conduct disorder

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om op een fijne en vertrouwde manier om te kunnen gaan met CD en prettig te kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘stickers’ die de jongeren in het verleden opgeplakt kregen of naar de dingen die de jongeren ‘niet kunnen’ of ‘fout’ doen, maar juist naar hun talenten en kwaliteiten.Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Hulpverlening is van belang omdat deze jongeren en jongvolwassenen een verhoogde kans kennen op een depressie of problematisch middelengebruik.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met CD aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.