Borderline

Bij jongeren met Borderline verandert constant het humeur, gedachten en het gedrag. Vaak zijn ze impulsief, denken ze zwart-wit en reageren op een extreme manier. Dit komt niet overeen met jongeren zonder Borderline. Dat maakt het voor deze jongeren vaak lastig om naar school of naar het werk te gaan.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is Borderline?

Borderline (ook bekend als emotie-regulatie persoonlijkheidsstoornis), is een stoornis die zich kenmerkt door abnormaal gedrag dat zich vooral uit in instabiele relaties, een instabiel zelfbeeld en hevige stemmingswisselingen. De stoornis gaat vaak gepaard met andere aandoeningen, zoals angststoornissen, depressie en eetstoornissen. 

Kernmerken van Borderline

Zoals bij veel aandoeningen is er niet één alomvattend ziektebeeld van Borderline. Er is wel een aantal kenmerken dat vaak voorkomt:

  • Een laag gevoel van eigenwaarde
  • Eenzaamheid
  • Neiging tot zelfbeschadiging (automutilatie door bijvoorbeeld snijden, krabben, knijpen of branden)
  • Provocerend gedrag
  • Stemmingswisselingen (het ene moment is iets of iemand fantastisch, het andere moment waardeloos)
  • Angst om verlaten te worden.
  • Impulsiviteit
  • Zelfdestructief gedrag en impulsiviteit, bijvoorbeeld wisselende seksuele contacten, middelenmisbruik of winkeldiefstal.
  • Identiteitsproblemen
  • Soms kunnen jongeren met Borderline last hebben van psychoses

Behandeling van Borderline

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om te kunnen functioneren en leven met hun borderline en weer op een prettige manier mee te kunnen draaien in de samenleving. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met Borderline aanmelden voor een intakegesprek? Maak dan gebruik van ons aanmeldformulier. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak