Ouderprogramma

Naast de intensieve behandeling van de jongeren, worden ook de ouders en/of verzorgers zeer nadrukkelijk betrokken bij de behandeling. Als de jongeren uit de kliniek komen is hun gedrag geheel veranderd. Juist daarom is het ontzettend belangrijk dat de omgeving meebeweegt.

Wij vinden het dan ook van groot belang om het gehele systeem mee te nemen in de behandeling. Er vinden tijdens de behandeling van de jongere in de kliniek vijf groepsbehandelingen plaats voor ouders en/of verzorgers: vier groepsbehandelingen van drie uur in Heeze en de verbindingsdag in de kliniek. In totaal krijgen ouders en/of verzorgers 20 uur intensieve groepsbegeleiding. 

We kijken binnen het gezin naar patronen die terugval in de hand kunnen werken. Deze patronen maken we zichtbaar om het nieuwe aangeleerde gedrag van de jongere in stand te kunnen houden. De behandelaren herkennen deze patronen en helpen de gezinsverhouding weer in balans te brengen. Tot slot kunnen ouders nog gebruik maken van het nazorgprogramma van Yes We Can Clinics. Daar kunt u meer over lezen op deze pagina.

Yes We Too

Naast het ouderprogramma biedt Yes We Can Clinics een apart programma aan voor broers en zussen van onze fellows: Yes We Too. Wilt u meer weten over deze dag, of wilt u iemand aanmelden? Ga dan naar de speciale Yes We Too-pagina.

Yes We Can Clinics, locatie Heeze
Yes We Can Clinics, locatie Heeze

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier