Kwaliteit en verantwoording

Gecertificeerd kwaliteitssysteem

Yes We Can Clinics is een erkende specialistische ggz-instelling en is door de Wet Toelatingen Zorginstellingen (WTZI) toegelaten om deze zorg te leveren. Yes We Can Clinics heeft een gecertificeerd kwaliteitssysteem en voldoet daarom aantoonbaar aan de voorwaarden en regels die gelden voor een zorginstelling. Yes We Can Clinics werkt met goed opgeleide professionals die geregistreerd zijn. Denk aan psychiaters, psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen en agogen/maatschappelijk werkers. Zij voldoen aan de eisen die gelden voor hun beroepsgroep en houden zich aan hun beroepscode.

Stichting Benchmark Gezondheidszorg en Centraal Bureau voor Statistiek

Yes We Can Clinics was tot 1-1-2019 aangesloten bij de landelijke Stichting Benchmark Gezondheidszorg (SBG) en leverde gegevens aan over de uitkomsten van geleverde zorg (Routine Outcome Measurement, ook wel ROM). Wij stonden altijd in de top 5 als meest effectieve zorginstelling voor in deze benchmark. Deze stichting bestaat echter niet meer en landelijk zijn nieuwe afspraken in de maak over het aanleveren van uitkomsten van geleverde zorg. Yes We Can Clinics levert wel nog verantwoordingsinformatie aan het Centraal Bureau voor Statistiek (het CBS) als het gaat om de jeugdzorg (zorg voor jongeren onder de 18). De aangeleverde gegevens zullen nooit tot de persoon herleidbaar zijn, waardoor de privacy absoluut gewaarborgd blijft.

We streven er natuurlijk naar om onze fellows alleen de allerbeste zorg te bieden. Op het onfhankelijke platform zorgkaart.nl worden wij gewaardeerd met een 8,4 en beveelt 98% ons aan. Daarnaast voert Yes We Can Clinics regelmatig tevredenheidsonderzoeken uit. 

Inspectie van de Gezondheidszorg en Jeugdzorg

In december 2018 heeft de Inspectie van de Gezondheidszorg en Jeugdzorg een bezoek gebracht aan onze kliniek. Uit de rapportage is naar voren gekomen dat Yes We Can Clinics op álle punten van zorgverlening voldoet aan de eisen en regels. Het IGJ was zeer aangenaam verrast. Wij zijn ongelofelijk trots op dit resultaat en hopen in de toekomst nog veel meer jongeren te mogen helpen op onze unieke werkwijze. Download het volledige rapport via deze link.

Kerncijfers 2022/2023

Privacyregelement

Yes We Can Clinics voldoet aan de AVG-wetgeving. Wij gebruiken persoonsinformatie om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. We zijn uiterst voorzichtig met de gegevens die we verzamelen. Hoe we hier mee omgaan, hebben we puntsgewijs onder elkaar gezet in ons privacyregelement.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier