Gokverslaving

Gokverslaving

Veel mensen denken dat gokverslaving veelal voorkomt bij volwassenen, maar ook veel jongeren raken gokverslaafd. Sterker nog: een gokverslaving ontstaat vaak op jonge leeftijd met het kopen van een kraslot, spelen op fruitautomaten, kaarten met vrienden of pokeren op het internet. 

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u vragen?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Effecten van een gokverslaving

De spanning om te winnen en de verdovende werking van bijvoorbeeld gokkasten brengt een jongere met een gokverslaving in bijna dezelfde roes als iemand die dronken of high is. Die roes verdringt de problemen. Door een gokverslaving gaat de jongere op een gegeven moment zijn relaties met zijn familie en omgeving en zijn of haar werk of studie verwaarlozen. Daarnaast bouwt de jongere schulden op. Gokverslaving gaat vaak gepaard met een alcohol- en/of drugsverslaving. Een gokverslaving kost veel geld. Door deze verslaving vult de jongere het ene gat met het andere, tot hij of zij de gevolgen niet meer kan overzien.

Oorzaken van een gokverslaving

Een gokverslaving kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de jongere een negatieve gebeurtenis heeft meegemaakt in het verleden (bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling) of dat er negatieve sociale gebeurtenissen hebben plaatsgevonden (zoals pesten). Beide kunnen resulteren in een trauma. Overmatig gokken kent vaak onderliggende problematiek en is in veel gevallen een manier om te ontsnappen aan de realiteit. Soms is er echter helemaal geen aanleiding of reden te vinden en heeft de verslaving extreme vormen aangenomen.

Behandeling van een gokverslaving

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun gokverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met een verslaving om de muur langzaam af te breken, hun destructieve leven voorgoed achter zich te laten en een prachtige toekomst tegemoet te gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een gokverslaving aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Maak dan gebruik van ons aanmeldformulier. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen conact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak