Liegen en manipuleren

Een leugentje om eigen bestwil, maar is dat wel zo? Jongeren met een verslaving of een psychisch probleem zien vaak geen uitweg meer. De behoefte naar hun middel of gedrag of naar het ophouden van de schone schijn wint het van het verlangen om open en eerlijk te zijn. 

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Waarom liegen en manipuleren jongeren?

Liegen en manipuleren zien we vaak terug bij jongeren die kampen met een verslaving. Als jongeren eenmaal behoefte hebben aan hun middel dan beheerst dit hun op zo'n manier dat alle andere gevoelens zoals liefde, waarheid en eergevoel op de achtergrond raken. De behoefte aan drugs, gamen of het (niet) eten in een eetstoornis is voor hun net zo belangrijk als ademen. De ziekte heeft ze in zijn greep. Niets anders is meer belangrijk. Daarnaast kan het liegen en manipuleren ook grensoverschrijdend zijn als de jongeren kampen met een trauma of een ander psychisch probleem. Ze zitten in een neerwaartse spiraal, waar ze zelf niet meer uitkomen.

Behandeling van liegen en manipulatief gedrag

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er meer aan de hand. Dat behoeft dus adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, om vervolgens samen te zoeken naar manieren en mogelijkheden waarmee de jongere zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u een jongere die liegt en manipulatief gedrag vertoont aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak