Eetstoornis

Eetstoornis

Sommige jongeren met een eetstoornis eten te weinig, anderen eten te veel of wisselen eetbuien af met zeer streng diëten. Weer anderen zijn obsessief bezig met gezond eten. Wij behandelen meerdere soorten eetstoornissen en staan met een multidisciplinair team voor de jongeren klaar!

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op 040-2110311 (bereikbaar op wekrdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat zijn eetstoornissen?

Mensen die lijden aan een eetstoornis zijn geobsedeerd bezig met eten en hun gewicht. Het thema eten geeft constant spanning en angst en beheerst het leven. Dat beïnvloedt in grote mate de gemoedstoestand en het dagelijks functioneren. Onder andere door de opkomst van social media, waar mensen vaak een vertekend beeld van zichzelf geven, zien we dat jongeren steeds onzekerder worden en vaker te maken krijgen met een eetstoornis.

Er zijn verschillende soorten eetstoornissen. Anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder (BED), de eetstoornis nao en orthorexia nervosa zijn de bekendste vormen. Het zijn aandoeningen waarbij jongeren niet of te weinig eten, of juist last hebben van ongecontroleerde eetaanvallen, de zogenaamde "eetbuien". U kunt er meer over lezen op deze pagina

Jongeren met een eetstoornis

Een eetstoornis kan zich in verschillende stadia van het leven ontwikkelen, maar komt meestal voor tijdens de tienerjaren en bij jongvolwassenen. Jongeren met een eetstoornis zijn vaak onzeker, hebben een verstoord lichaamsbeeld en kampen vaak met een laag zelfbeeld. Allerlei factoren kunnen hierbij een rol spelen, zoals iemands persoonlijkheid, de cultuur waarin iemand is opgegroeid, druk uit de sociale omgeving, de invloed van social media, een sport of beroep dat een dun lichaam vereist en het meemaken van ingrijpende, emotionele gebeurtenissen.

Een eetstoornis gaat regelmatig samen met bijvoorbeeld faalangst en een depressie. Wij zijn gespecialiseerd in meervoudige problematiek en helpen jongeren om hun problemen de baas te worden en om weer op een gelukkige manier verder te kunnen. Hierbij staan onvoorwaardelijke steun, warmte en betrokkenheid voorop.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een eetstoornis aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics? Maak dan gebruik van ons intakeformulier. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees alles over onze unieke aanpak