Wat is Yes We Can Clinics?

Yes We Can Clinics is een van de meest succesvolle jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. We behandelen jaarlijks ruim 900 jongeren (160 bedden) van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt zijn we voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven.

Groepssessies spelen een belangrijke rol in de behandeling
Groepssessies spelen een belangrijke rol in de behandeling

De missie van Yes We Can Clinics is het bieden van een gezinsgerichte, zeer intensieve en kortdurende behandeling voor jongeren en hun ouders. Daarbij is het streven de thuisbasis te behouden en de verbinding met het gezinssysteem te herstellen. Hierdoor wordt perspectief geboden en (gesloten) uithuisplaatsing of beschermd wonen voorkomen of verkort. We hebben een onderscheidende aanpak:

  • Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

  • Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal zijn er ruim 330 medewerkers voor en met de fellows.

  • Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 7 of 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en/of verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig

Kom naar onze informatieavond

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics? Meldt u zich dan geheel vrijblijvend aan voor een van onze informatieavonden in Eindhoven. Onze medewerkers vertellen u, samen met jongeren en hun ouders die de behandeling hebben doorlopen, alles over de intake, de behandeling, het verbijf, vergoedingen en meer.

Aanmelden voor een informatieavond

Het team van Yes We Can Clinics

Het team van Yes We Can Clinics bestaat uit meerdere BIG-geregistreerde behandelaren zoals psychiaters, verslavingsartsen, psychotherapeuten en GZ-psychologen. Verder bestaat het behandelteam uit psychologen, familietherapeuten, ervaringsdeskundige counselors, SPH’ers, SPV’ers, orthopedagogen, systeemtherapeuten, verpleegkundigen en jongerencoaches om het behandelproces te begeleiden. Een vaste casemanager en behandelaar is contactpersoon voor de ouders van de jongere.

De kliniek

De jongeren verblijven in een goed verzorgde jeugdkliniek in Hilvarenbeek, waar ze drie keer per dag genieten van een lekkere, gezonde maaltijd. Dagelijks vinden er groepssessies plaats, psycho-educatie, werken aan het werkboek, mini-groepen en meerdere keren per week één-op-één-sessies. Sport- en outdooractiviteiten zijn een vast onderdeel van het programma zoals: running-therapie, mountainbiken, conditie- en krachttraining en samenwerkingsopdrachten. Bekijk onze pagina over de kliniek voor meer informatie.

Aanmelden voor een intake

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 of vul ons contactformulier in.

Intake formulier

Meer weten? Lees ons digitale boek!

In het boek "Als niets meer werkt", vindt u verhalen van onze oprichter Jan Willem Poot, collega's van Yes We Can Clinics en ervaringen van fellows en hun ouders. Ook kunt u erin lezen hoe de behandeling van Yes We Can eruit ziet.