Jeugdkliniek Hilvarenbeek

De specialistische behandelkliniek van Yes We Can Clinics is gevestigd in Hilvarenbeek. Het terrein en de gebouwen waren eerder in gebruik als conferentiecentrum van Philips. De locatie beschikt over uitgebreide sportfaciliteiten. Zo heeft Yes We Can meerdere hoogteparcours aan laten leggen, zijn er een fitnessruimte en een dojo aanwezig, gaan de fellows mountainbiken op eigen parcour en zitten ze regelmatig op onze hindernis- en boogschietbaan. Ook is er een visvijver aanwezig. De kliniek is hieronder te zien:

Het hoofdkantoor van Yes We Can Clinics is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast zijn er nazorglocaties in Heeze (Noord-Brabant) en Abcoude (Noord-Holland). 

Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics is de grootste en een van de meest effectieve jeugdklinieken van Nederland. We behandelen jaarlijks ruim 600 jongeren (120 bedden) van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt zijn we voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven. We hebben een onderscheidende aanpak:

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal zijn er ruim 200 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig

Het team

Het team van Yes We Can Clinics bestaat uit meerdere BIG-geregistreerde behandelaren zoals psychiaters, verslavingsartsen, psychotherapeuten en GZ-psychologen. Verder bestaat het behandelteam uit psychologen, familietherapeuten, ervaringsdeskundige counselors, SPH’ers, SPV’ers, orthopedagogen, systeemtherapeuten, verpleegkundigen en jongerencoaches om het behandelproces te begeleiden. Een vaste casemanager en behandelaar is contactpersoon voor de ouders van de jongere.

De jongeren verblijven in een goed verzorgde jeugdkliniek en er wordt drie keer per dag een goede maaltijd verzorgd. Dagelijks vinden er groepssessies plaats, psycho-educatie, werken aan het werkboek, mini-groepen en meerdere keren per week één-op-één-sessies. Sport- en outdooractiviteiten zijn een vast onderdeel van het programma zoals: running-therapie, mountainbiken, conditie- en krachttraining en samenwerkingsopdrachten.

Willen jullie meer weten over Yes We Can Clinics en de aanmeldprocedure? Neem dan contact met ons op via tel. +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.