ADD

Attention Deficit Disorder (ADD) is een aandachtstekortstoornis en heeft overeenkomsten met ADHD. Het grootste verschil tussen ADD en ADHD is het gedrag. Mensen met ADHD zijn over het algemeen drukker en meer aanwezig. Mensen met ADD zijn juist rustiger, zeggen weinig en zijn veel bezig met hun eigen gedachtes. Bij beide vormen is het voor de jongere moeilijk om zich te concentreren.

Effecten van ADD 

Luisteren, concentreren en je niet af laten leiden is voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassen wel eens lastig. Wanneer kinderen of jongeren ADD hebben, dan hebben ze hier altijd last van. Hierdoor is het leren op school moeilijker dan bij iemand zonder ADD en hebben andere mensen vaak het idee dat ze niet bij iemand met ADD doordringen. Vaak zijn de jongeren dromerig, hebben ze moeite het afmaken van een opdracht, trekken ze zich terug in hun eigen wereld, zijn ze gemakkelijk afgeleid en gaan ze helemaal op in één ding (hyperfocus). Hierdoor is het maken en onderhouden van sociale contacten soms lastig. Bij Yes We Can Clinics zien we daarnaast regelmatig dat jongeren met ADD door middel van zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen.

Behandeling van ADD

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om op een fijne en vertrouwde manier om te kunnen gaan met ADD en prettig te kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘stickers’ die de jongeren in het verleden opgeplakt kregen of naar de dingen die de jongeren ‘niet kunnen’ of ‘fout’ doen, maar juist naar hun talenten en kwaliteiten. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Hulpverlening is van belang omdat deze jongeren en jongvolwassenen een verhoogde kans kennen op een depressie of problematisch middelengebruik. Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.