ADD en medicatie

ADD en medicatie

Mogelijk gebruiken de jongeren medicatie voordat ze bij ons in behandeling komen. Zo kan het medicijn methylfenidaat of dexamfetamine eerder voorgeschreven zijn. Daarnaast zien we dan medicijnen als bupropionmelatonine (jongeren met ADD kunnen ook last hebben van slaapproblemen) en atomoxetine zijn voorgeschreven bij jongeren met ADD. Bij Yes We Can Clinics kiezen we echter voor een behandeling zonder medicatie. Het idee hierachter is dat we ‘de echte jongere’ willen behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed is van medicijnen.

Verantwoord afbouwen

We streven ernaar om tijdens de behandeling de eventuele medicatie die de jongeren al gebruiken, naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen. Dit doen wij zorgvuldig en nauwkeurig, onder het toeziend oog van onze psychiaters.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met ADD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40-2110311.

Intake formulier

Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve omgeving en het gehele behandelteam dat constant aanwezig is om de jongeren te motiveren, te steunen en waar nodig te confronteren, zorgen ervoor dat het afbouwen van medicatie meestal echt mogelijk is. Ook als de jongere na de behandeling verder werkt aan herstel, blijkt medicatie vaak niet of nauwelijks meer nodig.