DJ Billy the Kit draagt nieuwe track ‘I Got You’ op aan jeugdkliniek Yes We Can Clinics

29 jan 2021 - news

Eén van ’s lands meest succesvolle DJ’s, Billy The Kit, werkt voor zijn gloednieuwe track ‘I Got You’ samen met Yes We Can Clinics. Het nummer komt vandaag uit op zijn eigen platenlabel ‘Rise Recordings’ en gaat als anthem worden gebruikt bij de afscheidsceremonie van de fellows als ze na tien weken Yes We Can Clinics verlaten. Het lied brengt een boodschap van hoop aan mensen die het moeilijk hebben en die zware tijden doormaken. Billy: “Er is een oplossing. ‘I Got You’ is mijn persoonlijke verhaal over het delen van strijd, vriendschap en elkaar steunen, vooral in moeilijke en uitdagende tijden. Dit zijn moeilijke tijden en ik denk dat we elkaar meer dan ooit nodig hebben. Ik vind dat we ons moeten concentreren op wat we gemeen hebben in plaats van op verschillen. Als je worstelt, is er altijd hoop. Plus: je staat er niet alleen voor…"

Billy the Kit (Joost) wil als ervaringsdeskundige zijn eigen levensverhaal delen met mensen die ook kampen met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Voor zijn grote internationale succes moest Billy, die met Martin Garrix toerde en op het podium stond met onder meer Armin van Buuren en DJ Tiësto, namelijk offers brengen. Altijd aan het werk, op reis, aan het draaien. Vliegtuig uit, hotel in. Veel feesten. Veel drank. Torenhoge ambities en doelen.

De zelfdoding van de wereldberoemde Avicii in 2018 was voor Billy een keiharde wake-up call; het roer moest radicaal om. Hij volgde een zesweeks coachingstraject in Ierland en kwam als herboren terug. Hierna richtte hij het label Rise Recordings op. Met Rise Recordings wilde hij ook in maatschappelijk opzicht iets toevoegen. Zo kiest hij iedere maand een goed doel, waaraan een gedeelte van de streaminginkomsten gedoneerd wordt. Een deel van de opbrengst van zijn nieuwe track ‘I Got You’ zal dan ook naar Yes We Can Clinics gaan.

Wij zullen deze donatie liefdevol inzetten om fellows en hun families te helpen die het financieel moeilijk hebben. Door bijvoorbeeld een treinkaartje te kopen of vervoer te regelen om toch de nazorg en het ouderprogramma bij te kunnen wonen. Daarnaast willen wij deze donatie inzetten om de Yes We Can Meetings nóg meer uit te breiden door heel Nederland, zodat iedere oud-fellow dicht bij huis kan deelnemen aan deze zelfhulpgroepen.

Onze oprichter Jan Willem Poot en Joost  hebben beiden een periode gehad in hun leven waarin het absoluut niet goed ging. Nu delen ze de drive om hun eigen ervaring door te geven aan anderen. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Billy door het delen van zijn verhaal, vele jongeren hoop en kracht geeft! Daarnaast zijn we natuurlijk enorm vereerd dat hij dit nummer aan ons opdraagt.

‘I Got You’ is te beluisteren op Spotify. De video van ‘I Got You’ volgt binnenkort, evenals een mini-documentaire over Yes We Can Clinics. Stay tuned!