Een brief van een vader...

12 sep 2019 - news

Wekelijks ontvangen wij berichten van fellows en ouders die bij Yes We Can Clinics zijn behandeld. Stuk voor stuk zijn dit de meest prachtige berichten, die we graag delen met onze collega’s om ze te laten zien wat voor een fantastisch werk zij doen. Sommige berichten zijn zó bijzonder, dat we ze graag met iedereen delen. Zo ook het ontzettend indrukwekkende verhaal dat wij onlangs mochten ontvangen van de vader van een fellow die bij ons is geweest.

Langs deze weg, wil ik Yes We Can en in het bijzonder Rudi, nogmaals bedanken voor de goede zorgen en adviezen die wij eind februari van dit jaar hebben gehad.

Wij kwamen daar natuurlijk voor onze zoon. Die had een verslavingsprobleem en wij moesten daar nu eenmaal aan meedoen. Zelf was ik een week daarvoor gestopt met gebruiken, maar ja, ik was daar niet voor mijzelf. Mede dankzij Rudi, ben ik het gelukkig anders gaan zien. 

Zes maanden later ga ik 3 keer in de week naar een NA meeting. Mijn koppigheid heb ik maar even geparkeerd, omdat ik NA meetings nodig heb om clean te blijven. Inmiddels doe ik bij de NA in Purmerend service. Ik deel de sleutelhangers en munten uit aan de personen, die hun cleantijd mijlpalen hebben bereikt. Twee weken geleden had ik de eer om de 6 maanden sleutelhanger te mogen uitreiken aan mijn zoon. Een bijzondere avond waar een vader zijn zoon de blauwe sleutelhanger mag uitreiken. Dit was nooit gelukt zonder jullie goede zorgen en adviezen. 

Bij onze zoon is het na de kliniek anders gelopen. Hij zou naar een safehouse gaan in Amsterdam. Na 4 dagen was hij weer bij mij thuis. Een bijzondere dynamiek. Een vader en zoon die herstellend verslaafd zijn in een huis. Ook weer door jullie adviezen kunnen wij elkaar steunen en gaat alles prima. Dus YWCC helpt niet alleen jongeren, maar ook indirect ook de ouders op een bijzondere manier. Waarvoor nogmaals dank aan Rudi en de rest van het behandelteam.

Hopelijk tot ziens (wel in een andere setting dan). Nog 2,5 jaar en dan kom ik solliciteren bij YWCC. Dan mag het.

Lieve groet,

Vader van een fellow.