Een stapje dichter bij een van onze grote dromen

22 okt 2020 - blog

Met de bekendmaking van de leerwerktrajecten voor oud-fellows gaat voor mij als part of the fellowship een droom in vervulling.

Eén van de stappen die ik in mijn weg naar herstel heb geleerd en nog altijd dagelijks toepas is het teruggeven wat ik ooit heb gekregen: elke dag weer anderen helpen. 

Deze leerwerktrajecten zijn in mijn ogen een prachtige kans voor oud-fellows om in de zorg aan de slag te gaan. Ik ben er echt ontzettend trots op dat we dit met onze organisatie voor elkaar kunnen krijgen. 

We zijn er als organisatie van overtuigd dat ervaringsdeskundigheid, en al helemaal van mensen die zelf het YWCC-traject hebben doorlopen, van onschatbare waarde is voor ons multidisciplinaire team en dus voor de jongeren die bij ons in behandeling komen. Want wie kan zich nou beter in hen verplaatsen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt? Daarom hebben wij inmiddels al meerdere collega’s die in het verleden zijn behandeld bij YWCC, net als Dirk in het filmpje hierboven. En daarom gaan wij vanaf 1 december ook starten met leerwerktrajecten voor oud-fellows.

Met de jaarlijkse instroom van minimaal 16 oud-fellows binnen ons team gaat een droom van mij in vervulling: dat over 10 jaar, de helft van alle Yes We Can collega's, oud-fellows zijn die bij ons in behandeling zijn geweest. Een droom die best groot is, maar uit gaat komen en ik kan niet wachten tot het zo ver is!