Onze ambulante dagbehandeling is gestart 

03 feb 2022 - news

Het intensieve programma voor jongeren en hun families & partners 

De intensieve ambulante dagbehandeling is er voor jongeren en jongvolwassenen van 16 tot en met 27 jaar in het zuiden van Nederland. De jongeren en jongvolwassenen (die wij 'fellows' noemen) werken hier op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, 8 weken lang via de unieke Yes We Can-methode aan hun herstel. Dit doen zij onder begeleiding van counselors, psychiaters, behandelaren en jongerencoaches die elke dag weer alles voor de fellows geven. Daarnaast begeleidt het Yes We Can-team de ouders/verzorgers en eventuele partners van de fellows die bij ons een eigen behandeltraject volgen.

Het Yes We Can-team in Eindhoven helpt de fellow(s) met het verwezenlijken van een levenslange verandering. De fellow leert hier alles over zijn/haar problematiek en wat de effecten hiervan zijn, op korte termijn en in de toekomst. Wat is herstel? Hoe gaat de jongere in de toekomst zijn of haar tijd indelen? Wat als hij of zij het moeilijk krijgt? Samen zoeken we antwoorden op dit soort vragen.

Kenmerkend aan de ambulante dagbehandeling is de combinatie van de intensieve groeps- en één-op-één-sessies en de sport- en outdooractiviteiten. Alle activiteiten zijn gericht op verantwoordelijkheid, respect, het aangeven van grenzen, teambuilding en discipline. We geven doorlopend - met een warme hand - goede structuur. Hierdoor ondervinden jongeren zelf wat hun problematische gedrag is, werken ze aan hun sociale vaardigheden en leren ze nieuwe, gezonde vriendschappen op te bouwen. Daarnaast leren ze zelfvernietigende patronen te herkennen. Door de uitdagende activiteiten, het onderdeel zijn van een groep én de intensieve sessies krijgen de fellows uiteindelijk handvatten om het zelfdestructieve gedrag te veranderen onder begeleiding van ons ervaren multidisciplinaire team.

Wilt u meer weten over de intensieve ambulante dagbehandeling? Kijk dan hier.