We zijn er voor jullie. Juíst nu!

30 apr 2020 - blog

Quarantaine kan de oplossing zijn voor het virus dat nu heerst, maar is zeker niet de oplossing voor psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Integendeel zelfs. Dit is ook de reden waarom wij met ons prachtige team 24/7 doorgaan om alle jongeren te helpen, juíst nu. We zijn ervan overtuigd dat op dit moment tienduizenden jongeren en hun families thuis zitten en kampen met deze problemen.

Ondanks het coronavirus is er één ding bij ons nooit veranderd: doorgaan. We hebben geen moment gedacht om te stoppen met het helpen van jongeren en hun families. Natuurlijk hebben wij wel aanpassingen doorgevoerd in onze behandeling om aan de richtlijnen te voldoen. Zo worden sommige onderdelen waarvoor bezoeken nodig zijn aan één van onze locaties, digitaal gedaan. Denk aan de intakes, eindgesprekken en het ouderprogramma. In het begin een beetje onwennig en spannend, maar collega's en families geven aan dat het voor nu een goed en werkbaar alternatief is.

Ook voor fellows die tien weken bij ons intern zijn behandeld voelt het nog raar om terug te keren naar de huidige maatschappij. Zij zijn natuurlijk wel op de hoogte gebracht van de situatie en ervaren nieuwe maatregelen in de kliniek, maar ze zien en voelen de veranderde wereld nog niet. Als ze uit hun 'bubbel' stappen en terugkeren om te worden opgehaald, voelt het allemaal nog een beetje onwennig. Enkel twee dierbaren die in de auto wachten, waar voorheen hele groepen naar het busje toe renden om de fellow te omhelzen voor een weerzien na tien weken. Zij stappen na 70 dagen in deze veranderende wereld. Waar het voor ons in het begin allemaal onwerkelijk en nieuw was, is dit nu voor hen nog even nieuw. Juist deze jongeren hebben in deze bijzondere tijd net dat steuntje extra nodig. 

Het coronavirus kunnen we niet alleen overwinnen. We moeten dit samen doen, want samen staan we sterk. Dit geldt ook voor het overwinnen van psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Je hoeft het niet alleen te doen ❤.