Yes We Can Clinics introduceert: Yes We Can Zelfhulpgroepen

19 aug 2020 - news

Wereldwijd gaan miljoenen mensen in herstel structureel naar dit soort meetings. Zelfhulpgroepen zijn dan ook volgens onze visie een cruciaal onderdeel in herstel. Bij de Yes We Can Meetings kunnen fellows verder groeien in hun herstel met behulp van leeftijdsgenoten in soortgelijke situaties. Een steun in de rug van onschatbare waarde.

Samen met verschillende samenwerkingspartners die o.a. ruimtes beschikbaar stellen, hebben wij het voor elkaar gekregen om deze krachtige en effectieve manier van zelfhulp te kunnen aanbieden aan álle YWCC-fellows voor de rest van hun leven.

Ongeacht hoe lang zij in herstel zijn, ongeacht hoe lang geleden zij in behandeling zijn geweest en ook ongeacht met welke problematiek zij gekampt hebben. Alle fellows kunnen aansluiten bij een zelfhulpgroep van YWCC. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten zij andere fellows, delen zij hun zorgen, doelen en overwinningen. Zijn zij er voor elkaar, om elkaar te steunen in herstel, zonder oordeel en volgens de visie van YWCC.

Alle meetings worden begeleid door een oud-fellow, die fungeert als voorzitter. Er zal geen therapeut bij de meetings aanwezig zijn, aangezien de groepen specifiek zijn gericht op elkaar helpen en steunen. Wel is er tijdens iedere bijeenkomst toezicht aanwezig om de veiligheid te waarborgen. Tijdens de behandeling in de kliniek en in het nazorgtraject Yes We Do, stimuleren wij de fellows om deze zelfhulpgroepen een structureel onderdeel te maken van hun herstel.

Aanmelden voor deze meetings is niet nodig, er is vrije inloop en de meetings zijn kosteloos. Kijk voor meer informatie op onze speciale Meetings-pagina.

Wij zijn ontzettend dankbaar dat we dit kunnen realiseren voor onze fellows en natuurlijk met ontzettend veel dank aan onze samenwerkingspartners: Point-O, Turn, Stichting Stap 1, Zero & Sano, Varrari's Huis, New Life Living, Verder in je leven, Herstelzorg Heuvelland en FRED.