Yes We Can Healthcare Group start ambulante dagbehandeling in Eindhoven

31 aug 2021 - news

De Yes We Can Healthcare Group (YWCHG), waarvan Yes We Can Clinics onderdeel is, opent in januari 2022 een nieuwe locatie in Eindhoven. In een voormalig schoolpand aan de Barrierweg worden jongeren tussen 16 en 27 jaar volgens de unieke Yes We Can-methode behandeld in een intensieve ambulante dagbehandeling.

Nog nooit waren de wachtlijsten van Yes We Can Clinics zo lang als nu. Sommige van de wachtenden zouden baat hebben bij een ambulante dagbehandeling, in plaats van een klinische opname. Daarom besloot YWCHG om een intensieve ambulante dagbehandeling te openen.

Intensieve ambulante dagbehandeling
Drie dagen per week, tussen 9.30 uur en 17.00 uur, gaat een team van ervaren Yes We Can-medewerkers jongeren en jongvolwassenen met psychische en psychiatrische problemen en bijkomende gedragsproblemen behandelen.

Verdeeld over de maandag, woensdag en donderdag ontvangt het team in Eindhoven 40 tot 70 jongeren tegelijk. Daarnaast is één dag per week gereserveerd voor de ouders/verzorgers van de jongeren, die parallel een behandeltraject volgen. Na de 8 weken durende behandeling volgt een intensief nazorgtraject op een van de Yes We Can-nazorglocaties in Nederland. 

Yes We Can, maar dan anders
Yes We Can Clinics biedt momenteel een intensieve klinische behandeling voor jongeren tussen 13 en 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. De kliniek bevindt zich in Hilvarenbeek. Dit programma, dat succesvol is voor maar liefst 72% van de jongeren, wordt op de nieuwe locatie in Eindhoven toegepast in een setting die niet 24/7 doorloopt. Net zo effectief en voor minder zware problematiek precies goed.

Jan Willem Poot, oprichter en CEO van YWCHG: “Door het openen van onze eerste intensieve dagbehandeling zijn wij in staat om jaarlijks vele honderden extra jongeren en jongvolwassenen te behandelen middels onze zeer effectieve behandeling. De laatste 10 jaar hebben wij ons volledig gefocust op de jongeren met de allerzwaarste uitdagingen en problemen. Dat vinden wij fantastisch, maar tegelijkertijd zien we een nog veel grotere groep die op dit moment niet altijd de juiste behandeling krijgt in een ambulante setting. Daar gaan wij wat aan doen. We starten in Eindhoven en het doel is om elk jaar twee nieuwe locaties te gaan openen in Nederland.”