Behandeling van ADD

Prettig functioneren met ADD

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren, die we ‘fellows’ noemen, om te gaan met problemen zoals ADD. We laten zien hoe ze in hun kracht komen te staan, zodat ze weer prettig kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘labels’ die zij in het verleden hebben gekregen, maar juist naar hun talenten, kwaliteiten en mogelijkheden.

Herkenning

Een belangrijk deel van de behandeling vindt plaats in groepsverband. Tijdens groepssessies stellen de jongeren onder begeleiding van ervaringsdeskundigen hun persoonlijke doelen vast. Ook denken ze met elkaar mee. Er is veel herkenning, omdat de jongeren en ook de ervaringsdeskundigen soortgelijke problemen hebben (gehad). In een open sfeer werken de jongeren samen aan hun herstel. Iedere fellow krijgt een werkboek over ‘de stappen van verandering’. Dat maakt hun proces inzichtelijk, ook voor henzelf.

Verloop behandeltraject

Na aanmelding ziet het behandeltraject van Yes We Can Clinics voor jongeren met ADD er als volgt uit:

Behandelvormen bij ADD

 In de behandeling is veel aandacht voor de familie van de jongere (systeemtherapie). Ouders volgen het Familieprogramma en broers en zussen van de fellows in de kliniek krijgen ondersteuning via ons programma Yes We Too. Daarnaast zijn er dagelijks sport- en outdooractiviteiten waarin de jongeren met elkaar samenwerken, grenzen verleggen en hun doelen kunnen oefenen in de praktijk.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met ADD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier

Bij de behandeling van ADD zetten we ook gedragstherapie en vaardigheidstrainingen in. De fellows hebben elke week verschillende een-op-eensessies met hun vaste behandelaar, die nauw samenwerkt met onze andere (zorg)professionals. Zo weten we altijd goed hoe het met de jongeren gaat en wat zij nodig hebben. Na de behandeling kunnen jongeren nog minimaal 10 weken lang gebruik maken van ons nazorgprogramma Yes We Do. Om blijvend in herstel te blijven raden we onze fellows daarnaast nog aan om gebruik te maken van onze Yes We Can Meetings, die op steeds meer plekken worden georganiseerd.

Lees hier meer over onze behandelmethode.