Trauma

Een trauma is het psychische letsel dat kan ontstaan wanneer iemand een afschuwelijke gebeurtenis meemaakt.

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is een trauma?

Een trauma ontstaat bij kinderen of jongeren na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Dit kunnen verschillende gebeurtenissen zijn, bijvoorbeeld seksueel misbruik, mishandeling, het verliezen van een dierbare, pesten, geweld, een ongeluk of huiselijk geweld. Ook jongeren die op een vervelende manier te maken hebben gehad met bijvoorbeeld "sexting" kunnen last krijgen van een trauma. Deze jongeren herbeleven deze gebeurtenissen keer op keer en proberen situaties waarin het trauma kan voorvallen dan ook te vermijden. Dit wordt ook wel Posttraumatische stressstoornis genoemd (PTSS).

Effecten van een trauma

Jongeren die kampen met een trauma kunnen thuis of in de maatschappij vaak niet meer normaal functioneren en krijgen hierdoor sociale problemen. Ze hebben geregeld nachtmerries en slaapproblemen, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen, vertonen vermijdend en ontwijkend gedrag en hebben herbelevingen. Ook kan het voorkomen dat deze jongeren zichzelf proberen te verdoven met drugs, alcohol of overmatig gamen. Op die manier proberen ze zichzelf beter te laten voelen.

Behandeling

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om een trauma de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met het verwerken van hun trauma. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Jade

Jade werd behandeld voor haar depressie, angststoornis en alcohol- en drugsverslaving

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt een jongere aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

Lees meer over onze unieke aanpak