Interne opname

Intensief programma

Het leven van de jongere kan flink gaan veranderen. Om dit te kunnen bereiken doorloopt de jongere tijdens zijn of haar interne opname een intensief programma van 7 of 10 weken, gericht op zijn/haar problematiek. Het behandelend team doet er alles aan om de jongere te helpen bij het verwezenlijken van een levenslange verandering. De jongere leert alles over hoe zijn of haar gedrag werkt en wat hiervan de effecten zijn op korte termijn en in de toekomst. Tijdens de behandeling wordt uitvoerig over de toekomst gesproken. Hoe gaat de jongere in de toekomst zijn of haar tijd indelen? Waarvoor gaat hij of zij zich inzetten? Wat kan de jongere doen als hij of zij het toch moeilijk krijgt? Samen met de jongere zoekt Yes We Can Clinics naar antwoorden op al deze vragen.

Unieke aanpak

Het unieke aan Yes We Can Clinics is de combinatie tussen de intensieve therapeutische sessies en de sport- en outdooractiviteiten. Constant wordt met een warme hand goede structuur gegeven. Hierdoor ondervinden jongeren zelf wat hun problematische gedrag is. In de ochtend zijn er groepssessies, ’s middags vinden er individuele sessies plaats en gaan de jongeren op sport- en outdooractiviteit. Elke avond vindt er psycho-educatie plaats en regelmatig zijn er ervaringssprekers aanwezig om hun levensverhaal te vertellen. Deze soms heftige en indrukwekkende verhalen zetten de jongeren aan het denken en leren hun de gevolgen van hun gedrag onder ogen te zien. Elke avond vindt de dagafsluiting plaats. Hierin wordt de dag besproken en krijgen de jongeren het programma van de volgende dag te horen. Klik hier als u meer wilt weten over de werkwijze van Yes We Can Clinics.

Sport- en outdooractiviteiten

Naast de vele groeps- en één-op-één-sessies, verleggen de jongeren tijdens het programma hun eigen grenzen door middel van dagelijkse intensieve sport- en outdooractiviteiten. Deze activiteiten zijn gericht op verantwoordelijkheid, respect, grenzen aangeven, discipline en teambuilding. De jongeren werken aan hun sociale vaardigheden en leren nieuwe ‘hechte’ vriendschappen op te bouwen. Daarnaast leren ze zelfvernietigende patronen te herkennen. Door de diverse uitdagende activiteiten, het deel uitmaken van een groep en de intensieve therapeutische sessies, zal de eigenwaarde van de jongeren groeien en het zelfdestructieve gedrag langzaam weggaan.

Een dag in het leven van een fellow

Zoals gezegd is het programma dat onze fellows doorlopen intensief. Van 6:45 uur tot 22:30 uur zijn de jongeren in touw. Hieronder ziet u een voorbeeld van een gemiddelde dag bij Yes We Can Clinics.

Ochtendprogramma
Ochtendprogramma
Middagprogramma
Middagprogramma
Avondprogramma
Avondprogramma

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 of maak gebruik van ons contactformulier.

Intake formulier